Vágólapra másolva!
Bírósági tárgyalás vár a Paris Saint-Germain focistájára, a brazil Neymarra, akinek hétfőn lesz jelenése Spanyolországban a bíróság előtt.

Az eljárás középpontjában Neymar 2013-as klubváltása áll, amikor a Santostól Barcelonába igazolt, és ennek kapcsán egy brazil befektetési cég, a DIS kezdeményezte az eljárást.

A spanyol ügyészség által indított perben Neymar mellett jelenése lesz a Barcelona korábbi elnökének, Josep Maria Bartomeunak és Sandro Rosellnek, valamint a Santos korábbi első emberének, Odilio Rodriguesnek is, valamint Neymar szüleinek.

A brazil DIS Neymar játékjogának a 40 százalékát birtokolta, amikor a fiatal tehetség a Santos focistája volt és a cég azt kifogásolja, hogy 2013-ban nem a legjobb ajánlatot fogadták el a brazilért, ráadásul a két klub is trükközött, és nem piaci áron vették meg a brazilt.

Neymar bajba kerülhet Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A DIS kétmillió eurónak megfelelő összeget fizetett az akkor 17 éves Neymar játékjogának 40 százalékáért, de a vártnál jóval kisebb összeg került végül hozzájuk az átigazolás kapcsán.

Neymar természetesen tagadja a vádakat, amik miatt már korábban is állt bíróság előtt, de 2017-ben a fellebbezését elutasították, így újra bíróság elé kell állnia. A brazilt és a családját képviselő ügyvéd azzal védekezik, hogy a spanyol hatóságoknak nincs jogköre az ügyben, mert az átigazolás Brazíliában, brazil embereket érintett.

A spanyol ügyészség kétéves börtönbüntetést kért Neymarra, valamint 10 millió eurós büntetést, továbbá ötéves börtönbüntetést Rosellnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!