Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülései szerint a Premier League-ben szereplő Liverpool FC többségi részvényeit birtokló Fenway Sports Group (FSG) nyitott a klub eladására, ennek hallatán pedig a szurkolók az aggodalmukat fejezték ki.

Az FSG eladásra kínálja a klubot, és már egy teljes értékesítési prezentációt is készítettek az érdeklődők számára. Az amerikai vállalat a The Athleticnek eljuttatott közleményében azt írja, hogy a közelmúltban számos tulajdonosváltásról szóló pletyka jelent meg a Premier League klubokkal kapcsolatban, így rendszeresen érdeklődnek a Fenway Sports Group liverpooli tulajdonrészéről is.

„Az FSG esetében is gyakoriak az érdeklődők és a befektetésről szóló megkeresések. Ahogyan az FSG már korábban is elmondta,

Az FSG továbbra is teljes mértékben elkötelezett a Liverpool sikere mellett, a pályán és azon kívül is" - áll az amerikai vállalat közleményében.

A Liverpool 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját Forrás: AFP/Oli Scarff

Az FSG 2010 októbere óta birtokolja a Liverpool csapatát. A klub azóta azóta nyolc trófeát nyert, a legfontosabb talán a 2019/20-as szezonban megnyert bajnoki cím, amire 30 évet vártak a szurkolók. A Mersey-parti klub ezen kívül háromszor jutott el a Bajnokok Ligája-döntőjébe, egyszer pedig az Európa-liga-fináléba is.

A hír kirobbanása óta a Liverpool-szurkolók folyamatosan pánikolnak.

Mivel a klub becsült értéke 3,5 milliárd font körül van, akár az is lehet, hogy állami tulajdonba kerül a klub, mint a Newcastle United, amelyet tavaly októberben egy szaúdi-arábiai hátterű konzorcium vásárolt meg.

Amikor a szurkolókat a lehetséges "állami" tulajdonosokról kérdezték, korántsem voltak elragadtatva.

„Úgy érzem, a szaúdi tulajdonosok bemocskolnák azt, amit a klub képvisel. Megértem, hogy minden milliárdosnak van valamilyen vérdíja,

– írta egy Liverpool-szurkoló a közösségi médiában.

Egy másik rajongó tweetelt: „Nagy kár, hogy az FSG el akarja adni a klubot, nem tudom elképzelni, hogy náluk jobb tulajdonosokat kapnánk. Sokat fektettek a klubba a két új lelátóval és az edzőpályák átalakításával, így bárki is vásárol meg minket, egy szilárd alapot kap, amiből dolgozhat."

Egy harmadik szurkoló hozzátette:

Ezeknek a kluboknak a jövője forog kockán. Ezt már láthattuk a Chelsea esetében."

A szurkolók nem szeretnék, hogy a Liverpool is "olajos" csapat legyen Forrás: AFP/Oli Scarff

A londoni egyesületet 19 éven át az orosz Roman Abramovics birtokolta, aki az ukrajnai háború kitörése után, március 2-án jelentette be, hogy kényszerűségből megválik a csapattól. Ezek után a brit kormány komoly szankciókkal sújtotta a milliárdost, annak Vlagyimir Putyinnal ápolt állítólagos jó kapcsolatai miatt.

Abramovicstól végül az amerikai Todd Boehly vezette befektetői csoport vásárolta meg a londoni klubot 4,25 milliárd fontért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!