A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

A 90. percben jött a dráma az Arsenal-Manchester United rangadón

fbl Horizontal
Arsenal's English midfielder Bukayo Saka (C) celebrates after scoring their second goal during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London on January 22, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a listavezető Arsenal drámai mérkőzésen, 3-2-re legyőzte a Manchester United csapatát az észak-londoni Emirates Stadionban.

A szezon előtt kevesen mertek volna fogadást kötni arra, hogy ez a két csapat harcban lesz a Premier League trófeájáért, mostanra viszont a címvédő Manchester Cityvel együtt ők számítanak esélyesnek a végső sikerre.

A legutóbb 2004-ben veretlenül bajnoki címet nyerő Arsenal az utóbbi hat szezonban egyszer sem végzett az ötödiknél jobb helyen, míg az MU legutóbb csaknem tíz éve volt aranyérmes, ráadásul az előző szezonban története legkevesebb szerzett pontjával lett hatodik.

Wenger és Ferguson rengeteg nagy csatát megvívtak a pálya szélen Forrás: AFP/Paul Ellis

A Premier League történetében az Arsenal és a Manchester United összecsapásai számtalan alkalommal váltak legendássá, különösen abból a korszakból, amikor az Arsenal kispadján még Arséne Wenger ült, a Unitedén pedig Sir Alex Ferguson.

17GólMarcus Rashford
19Sárga lapBen White
24GólEdward Nketiah
47Sárga lapAntony
53GólBukayo Saka
59GólLisandro Martinez
83Sárga lapLuke Shaw
90GólEdward Nketiah
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Ami az egymás elleni mérleget illeti, tavaly szeptemberben az Old Traffordon 3-1-es MU-siker született, a Vörös Ördögöknek ugyanakkor az elmúlt években nem sok babér termett az Emirates Stadionban, ahol bajnoki meccset legutóbb 2017 decemberében nyertek. Az Ágyúsok otthon veretlenek voltak a mostani idényben (7 győzelem, 1 döntetlen), míg a United minden versenysorozatot figyelembe véve tíz mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Az első negyedórában az Arsenal sokkal veszélyesebben futballozott, különösen a brazil válogatott Gabriel Martinelli volt elemében a bal oldalon, azonban

a 17. percben a Manchester United szerzett vezetést a semmiből.

Egy labdaszerzés után az angol válogatott Marcus Rashford indult meg a kapu felé, majd 19 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb alsó sarokba.

  • Rashford a világbajnokság óta minden sorozatot figyelembe véve már a kilencedik gólját lőtte, ami a legtöbb az öt európai top bajnokságot tekintve
Marcus Rashford bombaformában futballozik Forrás: AFP/Glyn Kirk

A bekapott gól után elkezdett nyomni az Arsenal, és a 24. percben egy gyönyörű góllal kiegyenlített. Egy szép támadás végén Martin Ødegaard futtatta a bal oldalon kilépő Granit Xhakát, aki azonnal középre tekert, a berobbanó Eddie Nketiah pedig öt méterről védhetetlen gólt fejelt.

Nketiah parádésan pótolja a sérült Gabriel Jesust Forrás: AFP/Glyn Kirk

A folytatásban az Arsenal irányította a találkozót, Mikel Arteta csapata beszorította a Manchester Unitedot, amely kontrákból próbált veszélyeztetni, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

A második félidőt óriási lendülettel kezdte az Arsenal, és az 53. percben egy hatalmas góllal megfordította a mérkőzést.

Bukayo Saka kapott egy labdát a jobb oldalon, Christian Eriksen mellett megcsinált egy befelé cselt, majd 20 méterről a jobb alsó sarokba tekert.

  • A 21 éves szélső sorozatban a harmadik Manchester United elleni meccsén lőtt gólt, ez korábban csak Thierry Henry-nak és Freddie Ljungbergnek sikerült.
Bukayo Saka a hetedik gólját lőtte a bajnokságban Forrás: AFP/Glyn Kirk

A bekapott gól után sebességet váltott a Manchester United, amely két percen belül egyenlíthetett volna. A bombaformában futballozó Rashford tört be a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről megcélozta a hosszú alsót, de Aaron Ramsdale egy elképesztő reflexmozdulattal védeni tudott.

Az 59. percben aztán negatív hős lett az Arsenal kapusából.

Chrstian Eriksen szögletére Ramsdale jó ütemben jött ki, de nem tudta megfogni a labdát, a lecsorgóra pedig az argentin Lisandro Martínez érkezett, aki hat méterről az üres kapuba fejelt a földön fekvő kapus fölött.

Tomijaszu Takehiro és Aaron Ramsdale nem értették meg egymást Forrás: AFP/Glyn Kirk

A második manchesteri gól után újra az észak-londoni csapat kezdeményezett, folyamatosan jöttek a helyzetek, de a tizenhatoson belül rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így David De Geának sokáig nem kellett nagy védést bemutatnia.

A hajrában az Arsenal már teljesen beszorította a Manchester Unitedot, és a 84. percben majdnem megnyerte a meccset.

Egy jobb oldali szabadrúgás után Nketiah elé került a lecsorgó labda, a fiatal támadó nyolc méterről kapura bombázott, de De Gea a meccs legnagyobb védést bemutatva hárítani tudott.

A 90. percben jött a dráma, ugyanis egy elképesztő góllal megnyerte a meccset az Arsenal.

A héten igazolt belga válogatott Leandro Trossard indult meg előre, kitette a labdát a bal szélen felfutó Olekszandr Zincsenkónak, aki azonnal középre centerezett Martin Ødegaardnak, akinek a 11 méteres lövését a kapu elé érkező Eddie Nketiah a hálóba piszkálta.

  • Thierry Henry után Eddie Nketiah lett a második Arsenal-játékos, aki a 90. percben lőtt győztes gólt a Manchester United ellen. A francia világ-és Európa-bajnok legenda 2007 januárjában döntött el egy United elleni meccset az Emirates Stadonban.
  • Nketiah minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi 13 hazai mérkőzésén 13 gólt lőtt.
Eddie Nketiah lett a meccs hőse Forrás: AFP/Glyn Kirk

Az észak-londoni csapat ezzel véget vettet az MU hatmeccses bajnoki veretlenségének, egyúttal folytatta a saját, szeptember óta tartó veretlenségi sorozatát.

Győzelmével az Arsenal továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, és már 11 pont az előnye a negyedik helyen álló Manchester United előtt.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Manchester City 38 28 3 7 96-34 62 91
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Arsenal 39 28 5 6 91-29 62 90
GY
GY
GY
GY
GY
3.
Liverpool 38 24 4 10 86-41 45 82
V
D
GY
D
GY
4.
Aston Villa 38 20 10 8 76-61 15 68
GY
D
V
D
V
5.
Tottenham Hotspur 38 20 12 6 74-61 13 66
V
V
GY
V
GY
6.
Chelsea 38 18 11 9 77-63 14 63
GY
GY
GY
GY
GY
7.
Newcastle United 38 18 14 6 85-62 23 60
GY
GY
D
V
GY
8.
Manchester United 38 18 14 6 57-58 -1 60
D
V
V
GY
GY
9.
West Ham United 38 14 14 10 60-74 -14 52
V
D
V
GY
V
10.
Crystal Palace 38 13 15 10 57-58 -1 49
GY
D
GY
GY
GY
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!