A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Leszólta Zidane-t a francia futballelnök, hirtelen kilenc évvel ezelőtti szexuális zaklatással vádolják

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT DRESS FULL-LENGTH SEATED GRASS
Sonia Souid, former Miss Auvergne and one of the few international footballers women agent poses on March 16, 2016 in Paris. - Sonia Souid is at the origin of the first transfer of a player coming from the Persian Gulf to Europe, also the first transfer fee of a woman soccer player in France and the appointment of the first female coach of a men's team. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) / France OUT
Vágólapra másolva!
Újabb szexuális zaklatási váddal kell szembenéznie Noël Le Graët-nek, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnökének, akiről ezúttal Sonia Souid, a francia női futball egyik legbefolyásosabb ügynöke mondott nagyon súlyos dolgokat. Érdekes, hogy a vádak hirtelen akkor kerültek elő, amikor a francia szövetség elnöke negatívan nyilatkozott Zinedine Zidane-ról, ami miatt széleskörű támadásokat kapott.

Souid elmondása szerint kezdő ügynök volt, amikor 2014-ben Le Graët azzal kereste meg, hogy találkozzanak a lakásában, ahol ott lesz a szövetség női labdarúgásért felelős vezetője, Brigitte Henriques.

Le Graët, aki ellen nem ez az első szexuális zaklatási vád, hízelgéssel kezdte, brilliánsnak nevezte Souidot, aki meglátása szerint fantasztikus munkát végzett, és a lakásán tartott találkozó után újabb távlatok nyílhatnak meg előtte. Le Graët azt mondta, azért akar a lakásán találkozni a két nővel, mert az számára sokkal kényelmesebb és közvetlenebb megbeszélést tesz lehetővé.

Sonia Souid, korábbi szépségkirálynőből lett az egyik legsikeresebb játékosügynök a női futballban Forrás: AFP/Franck Fife

Amikor a fiatal játékosügynök megérkezett már ki volt töltve két pohár pezsgő, de, mint mondja "nem mertem a pohárhoz nyúlni... attól féltem, hogy beletett valamit az italba. Sok történetet hallottam már róla addigra".

Souid aggodalma talán nem volt alaptalan, mert Le Graët azzal indított, hogy nincs szükségük a találkozón Henriques-re, aki nem is ment el. "Ha elég közel tudunk kerülni egymáshoz, minden álmod valóra válhat" - hangzott el állítólag a szövetség elnökének a szájából.

Souid nem állt kötélnek, de ez nem lombozta le a sportvezetőt, aki a következő hetekben rendszeresen bombázta kéretlen SMS-ekkel.

"Óriásit csalódtam benne, hatalmas pofonként éltem meg, hogy a szövetségünk elnöke így viselkedik. Szerintem soha nem látott bennem mást, mint két mellett és egy feneket. Roppant meggyőző tud lenni, mert nagyon magabiztos, és meg van róla győződve, hogy minden úgy történik, ahogy ő akarja. Mintha a szövetség egy királyság lenne, aminek ő a királya" - mondta az ügynök a BFMTV-nek adott interjúban.

A most 37 éves Souid a Közel-Keletről származik, de már a franciaországi Clermont-Ferrand-ban született. Fiatalon röplabdázott, és szépségversenyeken indult, utóbbiban volt sikeresebb, 2003-ban ő volt Miss Auvergne, 2004-ben pedig indult a Franciaország-szépe választáson is. 2010 óta dolgozik játékosügynökként, jelenleg az alig tucatnyi női ügynök egyike, a női fociban viszont nemtől függetlenül az egyik legbefolyásosabb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!