Vágólapra másolva!
Az olasz bajnok AC Milannál eldőlt, hogy az FC Barcelonától tavaly kölcsönkapott Sergino Destnek a nyáron vissza kell térne a spanyol csapathoz, három élő szerződéssel rendelkező focistát pedig eladnának a milánóiak.

A La Gazzetta dello Sport forrásai az AC Milan a nyáron csökkenteni szeretné a játékosok bérköltségeit, annak érdekében, hogy többet költhessen új játékosok szerződtetésére. A tervek szerint legalább négy játékostól válnának meg, akiknek a fizetésén 15 millió eurót takarítanának meg a nyáron - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

Milan nem él az amerikai-holland védő, Sergino Dest kölcsönszerződésében szereplő 20 millió eurós kivásárlási opcióval. A 22 éves játékosnak így a nyáron vissza kell térnie a Barcelonához.

A Milan több játékost elengedne Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

A hátvéd szeptemberi érkezése óta mindössze nyolc bajnokin lépett pályára az olasz bajnoknál. Ugyancsak nem prioritás a Milan számára a Wolfsburgtól kölcsönvett, 12 millió eurós, belga Aster Vranckx megtartása, a 20 éves középpályás hét bajnokin csak 70 percet játszott az olasz bajnokságban.

A horvát Ante Rebic, a szenegáli válogatott Fodé Ballo-Touré és a francia-algériai Yacine Adli eladásával szerezne pénzt a Milan a nyári átigazolásokhoz.

A 41 éves svéd Zlatan Ibrahimovicak egyelőre bizonytalan a jövője. Távozhat két kapus, az ugyancsak lejáró szerződésű román Ciprian Tatarusanu és Antonio Mirante is, a helyükre Marco Sportiello érkezhet az Atalantától.

Mindent egy helyen az Eb-ről