Guardiola elárulta, miért cserélte le a Szoboszlaiék ellen öt gólt szerző Haalandot

fbl Horizontal
Manchester City's Norwegian striker Erling Haaland (L) shakes hands with Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola as he leaves the pitch after being substituted off during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match between Manchester City and RB Leipzig at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on March 14, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Öt gólja ellenére sem volt teljesen elégedett Erling Haaland azt követően, hogy a Manchester City 7-0-ra legyőzte kedden a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipziget kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A lipcsei 1-1-es mérkőzés után a City és ihletett formában futballozó norvég csatára Manchesterben esélyt sem adott a Gulácsi Pétert sérülés miatt nélkülöző német együttesnek. A 22 esztendős Haaland már az első félidőben triplázott, ezzel legfiatalabb játékosként érte el a 30. BL-gólját, egyben a leggyorsabban, mindössze 25 találkozó alatt jutott el eddig. A szünet után még két gólt szerzett Haaland, a hatodik találat megszerzésére azonban - amely korábban még soha senkinek nem sikerült egy BL-mérkőzésen - már nem volt lehetősége, miután Josep Guardiola a 63. percben lecserélte.

ismerte be Haaland, aki egyúttal azt is elárulta: homályosak az emlékei, nem emlékszik a találataira, csupán arra, hogy lőtt és nem gondolkozott. Kitért arra is: elfáradt a gólörömökben. Előre tekintve leszögezte, hogy csapatával a BL megnyerése a céljuk.

"Az elmúlt öt évben négyszer megnyerték a Premier League-et. Nem bajnokságot nyerni hoztak engem, azt már tudják, hogyan kell."

Guardiola a motiváció fenntartásával magyarázta Haaland lecserélését.

fogalmazott a tréner, hozzáfűzve: miután eldőlt a találkozó és ezzel a párharc is, minél több játékosnak szeretett volna lehetőséget adni.

Haaland mindössze a harmadik futballista lett a sorozat történetében, aki ötször volt eredményes egy mérkőzésen: korábban ez Luiz Adrianónak és Lionel Messinek sikerült, utóbbinál épp Guardiola volt a Barcelona vezetőedzője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!