Vágólapra másolva!
A labdarúgó Simple Női Liga NB I-ben szereplő Ferencváros a hivatalos honlapján tudatta, hogy leigazolta az év legjobb mezőnyjátékosának választott Gődér Brigittát a Haladás Viktória csapatától.

A száz százalékos teljesítménnyel, 24-ből 24 megnyert mérkőzéssel bajnoki címet szerző Ferencváros korábban már bejelentette, hogy Hanna Barker és Biljana Bradics távozott a csapattól, míg Nadja Sztanovics és Diószegi Fanni a Fradiba szerződött. A két érkező után most Gődér Brigitta leigazolását is bejelentette a fővárosi csapat.

Vágó Fanny, a Ferencváros játékosedzője és az új igazolás, Gődér Brigitta Forrás: fradi.hu

Az erdélyi születésű belső védő a nagyváradi Motorulnál kezdte pályafutását 2007-ben, majd három szezon után az akkori aktuális bajnok, az FCM Targu Mures szerződtette. A marosvásárhelyiekkel Román Kupát nyert, hat év után, 2016-ban pedig Magyarországra, az ETO FC Győrhöz igazolt. Gyorsan alapember lett, majd 2018-tól az együttes csapatkapitányaként vezette a győrieket. A 31 éves játékos 2020 nyarán került Szombathelyre a Haladás Viktóriához, amellyel egy hatodik, egy negyedik, majd az idei szezonban ismét egy hatodik helyet szerzett. A győriek után a szombathelyieknél is meghatározó futballista volt. Az elmúlt három idényben 43 bajnoki és hat kupamérkőzésen lépett pályára, ezeken hat gólt szerzett.

Gődér Brigitta 2016-ban mutatkozott be a román válogatottban egy Albánia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Azóta összesen 17 alkalommal lépett pályára hazája nemzeti csapatában.

A Fradi új játékosa nemrég nagy elismerésben részesült, ugyanis a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) által rendezett szavazáson a mezőnyjátékosok között végzett az élen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!