Megvan a Ferencváros első BL-selejtezős ellenfele

Ferencvarosz vs Trabzonspor - UEFA Champions League Budapest,Ferencvaros,Hungary,Trabzonspor,UEFA Champions League Horizontal
BUDAPEST, HUNGARY - SEPTEMBER 08: Ferencvaros players celebrate a goal during the first match of Group H of UEFA Europa League between Ferencvaros and Trabzonspor in Budapest, Hungary on September 08, 2022. Hakan Burak Altunoz / Anadolu Agency (Photo by Hakan Burak Altunoz / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Kedd délután kisorsolta az UEFA Nyonban a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének párosításait. A magyar bajnok Ferencváros kiemeltként várta a sorsolást, melynek során a feröeri bajnokot kapta.

Az már a sorsolás előtt kiderült, hogy a Fradi kiemeltként az első számú csoportba került, ahol a nem kiemelt csapatok közül a feröeri KÍ Klaksvík, a svéd bajnok Häcken, a koszovói Ballkani, a macedón FC Struga, illetve az előselejtezős párharcok győztese körül várhatott rá ellenfél.

A Fradi a sorsoláson végül a feröeri KÍ Klaksvík csapatát kapta és az is kiderült, hogy idegenben kezdi majd a párharcot.

Az első meccseket júius 11-én vagy 12-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik majd. A Bajnokok Ligája csoportköréhez négy kört kell mennie a csapatoknak.

A selejtező második fordulójának sorsolását szerdán rendezik.

A KÍ Klaksvík korábban négy mérkőzést játszott magyar ellenféllel, mindannyiszor az Újpesttel az UEFA Kupában. 1997-ben 6-0-ra, majd 3-2-re nyert a magyar együttes, 2002-ben 2-2-es döntetlen, majd 1-0-s újpesti siker született.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!