Vágólapra másolva!
A Ferencváros a BL selejtezőjének első körében a feröeri KÍ Klasvik csapatával találkozik, de kedden kiderül, ki jöhet a második selejtezőkörben.

Az UEFA elkészítette a sorsolás csoportjait, ami alapján a Fradi továbbjutás esetén is kiemelt lenne a dán FC Kobenhavn és a norvég Molde társaságáan a 2-es csoportban. Rájuk várhat a finn HJK Helsinki és az északír Larne párharc győztese, az ír Shamrock Rovers és az előselejtező győztesének párharcából kikerülő továbbjutó, valamint a svéd Häcken és a walesi The New Saints párharcának győztese.

FRISSÍTÉS: Azóta kiderült, hogy a Fradi a Häcken-The New Saints párharc továbbjutójával találkozhat és hazai pályán kezdené a párharcot.

A selejtező második fordulójának első mérkőzéseit július 25-én és 26-án, visszavágóit egy héttel később, augusztus 1-jén és 2-án tartják.

Ha a Ferencváros nem jut tovább, akkor a Konferencialiga selejtezőjében folytathatja. Ebben az esetben a Slovan Bratislava (SVK)-Swift Hesper (LUX), a Shamrock Rovers FC (IRL)-előselejtezős győztes, a Häcken (SWE)-The New Saints FC (WAL), az Olimpija Ljubljana (SVN)-Valmiera FC (LVA) párharc veszteseivel, illetve az SP Tre Penne (SMR)-Breidablik (ISL) előselejtezős párharc győztesével kerülhetne össze.

A Konferencialigába bekapcsolódó magyar csapatok lehetséges ellenfelei a következők:

A Debrecen ellenfele az APOEL FC (CYP), a Besiktas (TUR), az FCSB (ROU), a Neftci (AZE) lehet, valamint az Alashkert FC (ARM)-FK Arsenal Tivat (MNE) párharc győztese.

A ZTE csapatára a Bodö/Glimt (NOR), a Lech Poznan (POL), a Spartak Trnava (SVK) vagy az Eszék (CRO) várhat, illetve a Pyunik (ARM)-Narva Trans (EST) párharc győztese.

A Kecskemét ellenfele a Gent (BEL), a Midtjylland (DEN), a Riga FC (LVA)-Víkingur Reykjavík (ISL) továbbjutója, a KuPS Kuopio (FIN) vagy a Linfield FC (NIR)-KF Vllaznia (ALB) továbbjutója lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!