A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga első fordulójában az újonc Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémia csapatától a miskolci DVTK Stadionban.

Az ifjabb Kuznyecov Szergej vezette Diósgyőr az előző szezonban magabiztosan jutott fel az NB II-ből, a miskolci csapat a bajnokság végén 13 ponttal előzte meg a második feljutó MTK-t.

Remek volt a hangulat a miskolci stadionban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A remek teljesítmény ellenére a diósgyőri csapatnál teljesen kicserélték a keretet, ugyanis a nyári átigazolási időszakban már 11 játékos – köztük a korábbi NB I-es gólkirály Eppel Márton, a korábbi magyar válogatott Koman Vladimir vagy Könyves Norbert is – távozott a klubtól, a távozók helyére pedig 11 légiós focistát igazoltak, így a DVTK edzőjének nem volt egyszerű új csapatot építenie az előttünk álló szezonra.

– nyilatkozta a Diósgyőr honlapjának ifjabb Kuznyecov Szergej, aki hangsúlyozta, hogy a nagy játékosmozgás ellenére a tavalyi csapatból Cseke Benjámin kivételével a húzóemberek Diósgyőrben maradtak, így az új igazolásokkal csak mélyítették a keretet

Ifjabb Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr edzője Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Az a célunk, hogy ne csak a piros mezéről, hanem a mutatott játékról is könnyen felismerhető legyen a DVTK,

mert ebben a bajnokságban is törekedni fogunk a labdabirtoklásra, az esetleges labdavesztés után a magas letámadásra, a támadójátékra, a minél több gólra és a minél több győzelemre, mert ezt szeretik a szurkolók" – tette hozzá a Diósgyőr edzője.

A Puskás Akadémiánál is várható játékosmozgás, hiszen nyáron Alexandru Baluta, Kiss Tamás, Yoëll van Nieff és Spandler Csaba is távozott a csapattól. A felcsúti klub eddigi egyetlen új szerzeménye a spanyol származású, svájci Quentin Maceiras, aki a svájci bajnok Young Boys csapatától érkezett.

Jól sikerült a felkészülés, a csapatnál nagyon jó a morál, úgyhogy nagyon várom a kezdést" – nyilatkozta a Puskás Akadémia honlapjának Hornyák Zsolt, a felcsúti csapat edzője, aki megjegyezte, hogy a játékosain gyakran észreveszi, hogy az idegenbeli meccseken sokkal motiváltabbak a sok a néz miatt.

Hornyák Zsolt (jobbra) elégedett csapata felkészülésével Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Diósgyőrben mindig jó kulissza, jó légkör van, úgyhogy ez számunkra is plusz lesz. Remélem, hogy ez látható lesz majd játékban és majd az eredményben is"

– mondta Hornyák Zsolt, aki azt is elárulta, hogy a héten igazolt Quentin Maceiras szerdán kapcsolódott be a munkába, így könnyen lehet, hogy az ő játékára is sor kerül majd.

A Diósgyőr 12 bajnokit játszott pályaválasztóként a Puskás Akadémia ellen, ebből hatot megnyert, háromszor döntetlen született, másik háromszor pedig a felcsúti csapat távozott győztesen.

A találkozó remek hangulatban kezdődött, ugyanis több mint 8 ezer szurkoló látogatott ki az idénynyitó mérkőzésre, és már az első percben felhördült a miskolci szurkolósereg, amikor Marius Corbu kőkeményen odacsúszott Holdampf Gergőnek, amiért a felcsúti focista azonnal meg is kapta a sárga lapját.

Ezt követően a Puskás Akadémia sokkal kezdeményezőbben futballozott, a nyolcadik percben pedig a vezetést is megszerezte.

A gambiai Lamin Colley kapott egy remek átadást a tizenhatoson belül, kilenc méterről keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, a hosszún érkező Luciano Slagveer pedig közelről a kapuba sodorta a labdát (0-1).

A Puskás Akadémia már a meccs elején vezetést szerzett Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A folytatásban a Puskás Akadémia kontrollálta a meccset, a Diósgyőr pedig semmiféle veszélyt nem jelentett a vendégcsapat kapujára. A következő helyzetre egészen a 27. percig kellett várni. Ekkor a Puskás svéd támadója, Jonathan Levi állt oda egy 20 méteres szabadrúgáshoz, azonban a bal alsóba tartó lövését Karlo Sentic szögletre tornázta.

A miskolciak az első félidő hajrájára kezdték felvenni a meccs ritmusát, és a 42. percben már egy nagy helyzetig is eljutottak.

A Vladiszlav Klimovics kapott egy benyesett labdát, mellel levette, lefordult a védőjéről majd kilenc méterről lőtt, de a próbálkozása elment a jobb kapufa mellett.

A felcsúti Brandon Ormonde-Ottewill és a miskolci Lukács Dániel versenyfutása Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A második a félidő némi késéssel indult, ugyanis a diósgyőri kapu jobb alsó sarkában tátongott egy lyuk a hálón, ezért néhány perc elment azzal, amíg megfoltozzák azt.

A második félidőt a miskolci csapat kezdte támadólag, a felcsúti együttes pedig beszorult a saját kapuja elé. A hazai helyzetek azonban a mezőnyfölény ellenére elmaradtak, és az 53. percben majdnem a vendégek lőttek újabb gólt. Ismét Colley volt az előkészítő, majd Jonathan Levi került helyzetbe, de a nyolcméteres lövését Sentic védeni tudta.

Marius Corbu, a Puskás Akadémia támadója Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A folytatásban a Puskás Akadémia tudatosan átadta a kezdeményezést a Diósgyőrnek, és kontratámadásokra rendezkedett be. A 67. percben pont egy ilyenből lezárhatta volna a meccset a felcsúti csapat. Egy gyors támadás végén a holland Luciano Slagveer lépett ki ziccerben, de a kilencméteres lövése pár centivel elkerülte a jobb alsó sarkot.

A második félidő első diósgyőri helyzetére a 73. percig kellett várni.

Ekkor egy jobb oldali beadásra a görög Argirisz Kampecisz robbant be a kapu elő, de a hétméteres fejese elszállt a kapu fölött. Kilenc perccel később újabb helyzete akadt a Diósgyőrnek. A csereként beállt Gera Dániel tört kapura, 16 méterről megeresztett egy életerős bombát, de Markek Tamás vetődve védeni tudott.

A diósgyőri szurkolókon nem múlt a csapat sikere Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A hajrában a diósgyőriek mentek előre az egyenlítésért, de a játékukban nem volt elég elképzelés, se átütőerő, így a felcsútiak könnyedén kivédekezték a találkozó végét, és megnyerték a mérkőzést Luciano Slagveer korai góljának köszönhetően.

1Sárga lapMarius Corbu
10GólLuciano Slagveer
58Sárga lapRoland Szolnoki
83Sárga lapQuentin Maceiras
88Sárga lapBright Edomwonyi
88Sárga lapAlex Vallejo
91Sárga lapDániel Gera
95Sárga lapWojciech Golla
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!