A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

A Manchester Cityvel triplázó tréner lesz a Chelsea új edzője

Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapata mindenben megállapodott Enzo Marescával, aki a nemrég kirúgott Mauricio Pochettinót váltja a londoniak kispadján.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano a hivatalos közösségi oldalán arról számolt be, hogy honfitársa, a Premier League-be frissen feljutott Leicester City menedzsere, Enzo Maresca lesz a Chelsea új edzője, miután mindenben megegyezett a londoni klub vezetőivel. 

Az olasz tréner állítólag öt évre ír alá új csapatához, de a megállapodás további egy évvel meghosszabbítható.

A hivatalos bejelentésre várhatóan napokon belül sor kerülhet. A Chelsea emellett nagyjából 10 millió eurót fizet a Leicester Citynek kompenzáció gyanánt.

Triplázás a Cityvel, bajnoki cím a másodosztályban

A SkySports beszámolója szerint a Chelsea vezérkarát valósággal lenyűgözte Maresca idei szezonban végzett munkája, és az elképzelései, hogy hogyan szeretné irányítani a csapatot, amelyben óriási potenciált lát az olasz szakember. A 44 éves edző játékfilozófiája elsősorban a labdabirtokláson és a pozíciós játékon alapszik. Ez nem véletlen, hiszen a 2022/23-as idényben Pep Guardiola másodedzőjeként dolgozott a Manchester Citynél, így ő is részesen volt a triplázásnak. Tavaly nyáron került a Leicester Cityhez, ahol a másodosztályt megnyerve feljuttatta a csapatot az angol élvonalba. Maresca irányításával a Premier League 2016-os bajnoka az idei szezonban 53 meccsen 36-szor nyert, négy döntetlen mellett 13-szor kapott ki.

Leicester City v Blackburn Rovers - Sky Bet Championship
Enzo Maresca és a Chelsea mindenben megegyezett egymással
Fotó: NurPhoto via AFP

Maresca játékosként többek között a Juventusban és a Sevillában is focizott. Edzői pályafutását az olasz Ascolinál kezdte, ahol másodedzőként dolgozott, majd 2017 és 2019 között hasonló szerepet töltött be a Sevilla és a West Ham United csapatánál, később a Manchester City U23-as csapatával nyert bajnoki címet. Vezetőedzőnek először 2021-ben nevezték ki, akkor mindössze 14 meccs jutott neki a Parmánál. Ezt követően visszatért a Cityhez, ahol már a nagycsapat stábjában dolgozott. 

Maresca lehet a Chelsea hetedik olasz edzője Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti, Roberto Di Matteo, Antonio Conte és Maurizio Sarri után. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!