A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ronald Koeman, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős végleges keretét a németországi Európa-bajnokságra. Az egyik legnagyobb hiányzó a Borussia Dortmund balhátvédje, a BL-döntőre készülő Ian Maatsen, mellette pedig az olasz bajnokság egyik legjobb támadója, a Bolognában futballozó Joshua Zirkzee sincs ott a keretben.

A holland válogatott Twitter-oldalára kirakott videóban Ronald Koeman egy iskolában van, és igazgatóként olvassa fel a diákjai nevét. 

A kerestszűkítésnek három áldozata lett. Nem utazhat az Európa-bajnokságra Borussia Dortmundot erősítő Ian Maatsen, a Feynoord középpályása, Quentin Timber és Sparta Rotterdam kapusa, Nick Olij.

AS Roma V Bologna FC - Serie A TIM
Joshua Zirkzee-re továbbra sem számít Ronald Koeman
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Danilo Di Giovanni/NurPhoto

A bő keretbe sem kapott meghívót, mégis a holland csapat legnagyobb hiányzója lehet Joshua Zirkzee, a Bologna támadója. A 23 éves középcsatár az idei szezonban 37 meccse 12 gólt lőtt és hét gólpasszt adott, ezzel oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata ötödik lett a Serie A-ban, amivel kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést.

Zirkzee a nyári átigazolási piac egyik legkelendőbb csatára lehet, télen már az Arsenal is vitte volna, most azonban az AC Milan dolgozik a megszerzésén. A 23 éves támadó azonban valami megmagyarázhatatlan ok miatt nem számol a holland kapitánya. 

Kapusok: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford ), Bart Verbruggen (Brighton)
Védők: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Matthijs de Ligt (Bayern München), Stefan de Vrij (Internazionale), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham), Virgil van Dijk (Liverpool)
Középpályások: Frenkie de Jong (Barcelona), Jeremie Frimpong (Leverkusen), Ryan Gravenberch (Liverpool), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (Milan), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (al-Ettifak)
Támadók: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atlético Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)

A hollandok június 6-án Kanadával, négy nappal később pedig Izlanddal játszanak felkészülési meccset. Az Eb-n a D csoportban június 16-án kezdenek a lengyelek ellen, majd a franciákkal és az osztrákokkal találkoznak.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!