A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKésely Ajna
11:52ÚszásSzabad 800m
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi történet főszereplője lett Joshua Zirkzee, aki csatlakozhatott a holland válogatott keretéhez.

Joshua Zirkzee jelenleg a Bologna focistája, de több európai topklub is figyeli a 23 éves tehetséges támadó sorsát. A klubszezon végeztével a még válogatottsággal sem rendelkező Joshua Zirkzee nyári szabadságát töltötte, amikor megérkezett a hollandok meghívója, így csatlakozott az Európa-bajnoki kerethez.

SSC Napoli v Bologna FC - Serie A TIM
Joshua Zirkzee a Bologna focistája
Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto

Joshua Zirkzee a Chelsea védője, Ian Maatsen mellett csatlakozik utólag a kerethez. Ronald Koeman 26 fős keretéből sérülés miatt esett ki a Barcelona közpéppályása, Frenkie de Jong és az Atalanta középpályása, Teun Koopmeiners is. Hétfőn Koeman még azt mondta, nem tervezi pótolni egyik játékost sem, de a hírek szerint kisebb sérülést szenvedett az Ajax támadója, Brian Brobbey is, amire pedig már lépnie kellett a szövetségi kapitánynak.

A korábbi U21-es válogatott Zirkzee a közösségi oldalán arról számolt be, hogy éppen Floridában, a Walt Disney Worldben töltötte a szabadságát, amikor értesült a hírről, hogy csatlakozhat a csapathoz.

Zirkzee az előző szezonban 11 gólt szerzett a Bologna színeiben a Serie A-ben, de sérülés miatt kimaradt Koeman Európa-bajnoki bő keretéből. Várhatóan csütörtökön már csatlakozik is a keret többi tagjához.

Zirkzee fiatlon csatlakozott a Bayern München utánpótlásához, majd be is mutatkozhatott a felnőttek között. Később kölcsönben a Parma és az Anderlecht csapataiban szerepelt, 2022 óta a Bologna játékosa, a holland utánpótlásban szinte az összes korosztályos válogatottban szerepelt már, csak a felnőt szereplés hiányzik még a pályafutásából.

A hollandok vasárnap lépnek először pályára az Európa-bajnokságon a lengyelek ellen Hamburgban.

 

A magyar válogatott szombaton 15 órakor, a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a nyári Európa-bajnokságon, majd Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.


Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!