Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóhírek szerint a Real Madrid élénken érdeklődik a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő címvédő olasz válogatott védője, Riccardo Calafiori iránt.

A La Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a Real Madrid felfigyelt a Bologna védőjére, Riccardo Calafiorira, aki jelenleg a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjére készül az olasz válogatottal, amely szombaton Svájccal találkozik.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group B Croatia v Italy
Luka Modric és Riccardo Calafiori a következő szezontól akár csapattársak is lehetnek a Real Madridban
Fotó: AFP

Az olasz lap szerint a 15-szörös BL-győztes spanyol klub 40 millió eurót is hajlandó lenne fizetni a 22 éves védőért, aki eddig minden mérkőzésen pályára lépett az Eb-n, s ugyan Spanyolország ellen a csoportkörben az ő öngóljával kaptak ki az olaszok, de a zárófordulóban Horvátország ellen gólpasszt adott Mattia Zaccagninak, aki a 98. percben egyenlített.

A lap kiemeli, hogy a Real Madrid mindenképp szeretne védőt igazolni a nyáron, mivel távozott a hatszoros BL-győztes Nacho Fernández, Eder Militao és az Eb-ről lemaradó osztrák David Alaba pedig hosszú ideje sérüléssel bajlódik.

Calafiorival kapcsolatban korábban arról lehetett hallani, hogy a Juventus szerződtetné, amely Arkadiusz Miliket is bevonná az üzletbe. Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano azonban úgy tudja, a Real Madrid nem érdeklődik Calafiori iránt, mivel a Lille 18 éves francia tehetségét, Leny Yorót szeretné leigazolni a nyáron.

Minden esetre az ötszörös olasz válogatott védő remek idényt zárt, ugyanis ötödik helyen végzett a Serie A-ban a Bolognával, amely kivívta a Bajnokok Ligája indulást. Minden sorozatot figyelembe véve eddig 40 tétmeccsen 2 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. A fiatal játékos piaci értékét a Transfermarkt 30 millió euróra taksálja.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.  

Mindent egy helyen az Eb-ről