A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNKésely Ajna
11:52ÚszásSzabad 800m
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus nemrég az Eb-esélyekről írt, de a magyar csapatról és Szoboszlai Dominikról meglepő módon említést sem tett.

A német futball legendás alakja a Bild és az RTL szakértőjeként tevékenykedik majd a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. A Bayern München korábbi sztárja az Eb-esélyekről írt a német lapban, a torna végső győztesének a házigazda Németországot tippelte.

"Pozitív feszültség, nagy várakozás van bennem, hogy végre elkezdődik. Ugyanaz az érzés kerít hatalmába, mint egykoron, amikor játékosként készültem az első meccsünkre egy nagy tornán. Pénteken hazai pályán Skócia ellen mutatkozunk be az Európa-bajnokságon. 

Csakúgy, mint akkoriban játékosként, szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy meg tudjuk nyerni a tornát. Ez a tippem: Németország lesz az Európa-bajnok" -

írta a játékosként világ- és Európa-bajnok Matthäus a Bild című lapban. 

Soccer UEFA Nations League Italy - Germany 1-1.
A Bayern-legenda Lothar Matthäus szerint a németek nyerik a hazai rendezésű Eb-t
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon

Lothar Matthäus nem tett említést a magyar válogatottról

Matthäus szerint a német válogatott csoportgyőztesként lép majd tovább az A jelű négyesből, az egyenes kieséses szakaszban sorrendben Szerbiát, Spanyolországot és Portugáliát múlja felül, a döntőben pedig Franciaországot legyőzve nyeri meg a kontinenstornát. A korábbi világklasszis futballista az Eb legnagyobb sztárjairól is beszélt, szerinte többek között Kylian Mbappé, Harry Kane és Jude Bellingham lesznek majd a torna legnagyobb csillagai, és arra is kíváncsi, Cristiano Ronaldo mire lesz képes 39 évesen a portugál válogatottban.

A Magyar Nemzet megírta, hogy 

Matthäus a magyar válogatottról és Szoboszlai Dominikről semmilyen vonatkozásban nem beszélt, egy szót sem említett a magyarokról. 

Ez mindenképpen különös, mert 2004 januárja és 2005 decembere között 28 mérkőzésen át irányította nemzeti együttesünket, mégsem gondolta úgy, hogy a németekkel azonos csoportba került magyarokról szót ejtsen.

A magyar válogatott szombaton 15 órakor, a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a nyári Európa-bajnokságon, majd Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!