Vágólapra másolva!
Súlyos beteg Alan Hansen, a Liverpool legendás játékosa, akit kórházban ápolnak.

A 68 éves skót legenda, aki a Liverpool korszakos egyénisége volt, tévés szakértőként is népszerű figura volt. A Jockey becenévre hallgató egykori hátvéd 1991-ben vonult vissza a profi futballtól, azt követően a médiában dolgozott, ahol hasonlóan nagy sikereket ért el.

A Liverpool hivatalos oldala is jókívánságait tolmácsolta a legendának és a családjának. „A gondolataink és a támogatásunk is a Liverpool FC legendás kapitányával, Alan Hansenel vannak, aki súlyos betegséggel került kórházba. A klub kapcsolatban van Alan családjával, minden támogatásunkat megkapja ebben a nehéz időszakban és reménykedünk” – olvasható a hivatalos oldalon.

Alan Hansen a Liverpool egyi legnépszerűbb focistája volt
Fotó: Paul ELLIS / AFP

Hansen 1977-ben lett a Liverpool játékosa és hihetetlen sikereket ért el a klubbal. Háromszor nyert BEK-et a csapattal, ami a Bajnokok Ligája elődje volt. Nyolc bajnoki címet és két FA-kupát is nyert a csapattal, a Ligakupát háromszor emelhette a magasba. 620 meccsen lépett pályára a Liverpoolban, 1991 márciusában vonult vissza egy sérülés miatt a profi játéktól.

Hansen 26 alkalommal volt skót válogatott, 1982-ben ott volt a skótokkal a világbajnokságon is Spanyolországban, a válogatottban 1979-ben debütált. Hansen korszakának egyik legjobb belső védője volt, kiemelkedő fizikai ereje és sebessége volt.

Visszavonulása után Hansen a BBC szakkommentátora lett, ahol hasonlóan kedvelt volt, mint a pályán. A népszerű Match of the Day egyik állandó szereplője volt. A népszerűsége ellenére egy híres mondása miatt vált sokat idézetté, ugyanis a Manchester United egyik szezon eleji veresége után azt mondta, hogy gyerekekkel nem nyerhetsz semmit, miután Sir Alex Ferguson fiatal tehetségekkel állt fel, olyanokkal, mint Gary Neville, Nicky Butt, Paul Scholes és a cserkeként beálló David Beckham – a United pedig bajnok és kupagyőztes lett a szezon végén.

Hansen 2014-ben a szezon végén visszavonult, szakértőként sem dolgozik már, házas, két gyereke van.

Mindent egy helyen az Eb-ről