Vágólapra másolva!
A Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmund együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája londoni Wembley Stadionban megrendezett 2024-es fináléjában. A találkozó után Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán üzent a BL-döntő szervezőinek.

A szombat este alig kezdődött el a klubfutball legfontosabb meccse, az 1. percben már meg is kellett szakítani a találkozót, hiszen egy szurkoló sétált be a pályára. Az illető pár szelfit is készített, ugyanis senki nem zavarta le játéktérről.

A mérkőzés elején több szurkoló is berohant a pályára
Fotó: AFP/Ben Stansall

A teszetosza rendezők láttán még több szurkoló ment a pályára, összesen hárman vagy négyen is, akiket szép lassan levittek a pályáról, majd folytatódhatott a meccs.

A Scotland Yard vasárnap hajnali tájékoztatása szerint öt ember is berohant a pályára, többek pedig a stadion környékén akartak áthatolni a biztonsági kordonokon és jegy nélkül próbáltak bejutni a meccsre.

A találkozó után Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán szúrt a BL-döntő szervezőinek azzal, hogy mindenkit biztosított arról, hogy a két év múlva esedékes budapesti BL-döntőn nem lesznek majd ilyen közjátékok. 

„Két év múlva találkozunk Budapesten - ahol a szervezés és a biztonsági szolgálat is méltó lesz az alkalomhoz…” - írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán. 

Május 22-én lett hivatalos, hogy a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája 2026-os döntőjét. 

Magyarország története során először adhat otthont az európai klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. 

A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi döntője után.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről