Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Lionel Messi nélkül, de négy világbajnokkal utazik az argentin labdarúgó-válogatott a párizsi olimpiára.

Javier Mascherano, az ötkarikás nemzeti csapat edzője szerdán közölte, hogy Nicolas Otamendi, Julian Alvarez, Geronimo Rulli és Thiago Almada utazik a francia fővárosba a 2022-es katari győztesek közül. A kvartettből Otamendi, Alvarez és Rulli az a három játékos, aki 23 évesnél idősebbként lehet ott az olimpiai válogatott 18 fős keretében. 

Chile v Argentina - CONMEBOL Copa America USA 2024
Lionel Messi nem lesz ott a párizsi olimpián
Fotó: Getty Images via AFP

A 37 éves Messi néhány hete már jelezte, hogy a jelentős plusz terhelés miatt nem vállalja a párizsi részvételt. Az Inter Miami szupersztárja jelenleg az Egyesült Államokban zajló Copa Americán szerepel a címvédő argentinokkal, de egyelőre kétséges, hogy combsérülése miatt pályára léphet-e csütörtökön az Ecuador elleni negyeddöntőben.

Az argentinok olimpiai csapata Marokkóval, Irakkal és Ukrajnával került egy csoportba Párizsban.

Az olimpiai focitorna július 24-én kezdődik majd, mindössze tíz nappal a Copa América döntője után, hat helyszínen: Bordeaux, Nantes, Lyon, Marseille, Nizza és Párizs stadionjaiban. A világbajnokok mellett több játékosra is várhat kettős terhelés, hiszen Valentín Barco (Brighton) és Alejandro Garnacho (Manchester United) is ott van egyelőre mindkét keretben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről