Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A francia fociválogatott lehet, hogy kihívta maga ellen a sorsot, amikor a belgák elleni nyolcaddöntő után képes volt repülővel megtenni a Düsseldorf és Paderborn közötti 170 kilométert. A környezetvédők, akikkel köztudottan nem jó újat húzni, máris ráharaptak az ügyre, és, ha ez még nem lenne elég, semmivel sem volt rövidebb az út így, mintha busszal mentek volna.

A franciák nem igazán tudják már, hogy mekkora a kabát. Didier Deschamps csapata a belgák elleni július 1-i nyolcaddöntő után kötelességeit (sajtótájékoztató, interjúk stb.) letudva természetesen vissza indult szállására, Paderbornba. Ez eddig teljesen rendben van. Csakhogy a franciák úgy érezték, hogy nekik jár annyi, hogy a meccs helyszíne, azaz Düsseldorf és Paderborn közötti 170 kilométeres utat repülővel tegyék meg.

francia fociválogatott, repülő,
A francia válogatott érkezése az Európa-bajnokságra igazi ünnep volt, legutóbbi repülésük azonban színtiszta melléfogás
Fotó: AFP / AFP 

A Kölner Stadt-Anzeiger hírét a német környezetvédelmi minisztérium csütörtökön megerősítette. A franciák repülőzése több sebből is vérzik. Egyrészt az Európa-bajnokság idejére éjszakai repülési tilalmat rendeltek el az országban, 

azaz a franciák gépe elvileg már fel sem szállhatott volna 22:35-kor, de a minisztérium kivételt tett a vb-ezüstérmes csapattal.

Másrészt a franciák ezzel alaposan magukra haragították az Eb fenntarthatóságát már egyébként is kinevető környezetvédőket, akik szerint kukába lehet dobni a nagy szlogeneket, azok után, hogy erre áldását adta a minisztérium. Márpedig azt jól tudjuk, hogy abból nem sok jó szokott kisülni, ha valaki magára haragítja a zöldeket. Egyébként a németek is felmentést kaptak az éjszakai repülési tilalom alól, de ők legalább a dánok elleni meccs után a Dortmundtól  450 kilométerre lévő Nürnbergbe mentek.

A franciák repülőútjának másik, egészen röhejes olvasta, hogy semmivel sem volt gyorsabb, mintha a tornára kapott csapatbusszal mentek volna a szállásra.

A stadiontól a reptér félóra buszútra van, ahogy Paderborn melletti kis reptérről a csapat szállása, és ugyanennyit még késett is a felszállás, nem beszélve a kötelező ellenőrzésekről és chek-inről.

A franciák pénteken 21 órától a szállásuktól 270 kilométerre lévő Hamburgban lépnek pályára a portugálok elleni negyeddöntőben, azaz garantált az újabb éjszakai repülőzés.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről