Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A franciák mindössze egy megpattanó öngóllal tudták felülmúlni a hétfői nyolcaddöntőben a belga csapatot, ezzel pedig ott vannak az Európa-bajnokság legjobb nyolc csapata között, ahol Portugália lesz majd az ellenfelük.

A franciáknak végül egy – belga szempontból – szerencsétlen öngól hozta meg az 1-0-s sikert és továbbjutást. A peches hátvédről, Jan Vertonghenről pattant a belga kapuba a labda, ami után a franciák kapitánya, Kylian Mbappé nem mutatott túl sok együttérzést a rutinos játékos irányába.

Kylian Mbappé és Jan Vertonghen nem lettek a legjobb barátok
Fotó: DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP

A meccsen már a 25. percben összeszólalkozott a páros, akkor Vertonghen kérte számon a francia szupersztárt, aki szerinte túl könnyen eset össze a belga tizenhatoson belül. Mbappé sokat várt a bosszúra, de Randal Kolo Muani megpattanó lövése után eljött az ő pillanata és tett róla, hogy Vertonghen még rosszabbul érezze magát és az „arcába tolta az örömét”, ahelyett, hogy azonnal a társaival ünnepelt volna.

Mbappé a közös, francia nyelven még mondott is valamit  a belgának. Ezt látta a svéd játékvezető, Glenn Nyberg is, aki szólt Mbappénak, hogy vegyen vissza, mert még egy sárga lap a francia eltiltását jelentette volna.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről