Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, a holland válogatott Virgil van Dijk a következő néhány hétben dönt a pályafutásáról.

"A nyáron alaposan átgondolom, mit akarok klub- és válogatott szinten. Jelenleg a leghalványabb ötletem sincs" - fogalmazott a 75-szörös holland válogatott hátvéd, akinek még egy évig érvényes a szerződése a Liverpool csapatával. Van Dijk a nemzeti együttes csapatkapitányaként a hollandok összes Eb-meccsén pályára lépett, Ronald Koeman csapata az angolok elleni elődöntőben egy 91. percben kapott góllal esett ki a tornáról.

Virgil van Dijk nem volt elégedett a bíróval az angolok elleni rangadón
Fotó: ANP via AFP (Photo by MAURICE VAN STEEN / ANP MAG / ANP via AFP)

A holland válogatott legnagyobb sztárja nagyon bosszús és csalódott volt az Eb-kiesést követően, és az angoloknak tizenegyest ítélő Felix Zwayer játékvezetőnek is odaszúrt a meccs után. "A játékvezető azonnal elrohant a lefújást követően, szerintem ez önmagáért beszél" - mondta van Dijk a mérkőzés utáni interjújában.

Egy ilyen szezon után, amikor mindenféle dolog történt, a vége érzelmessé válik, mert tudod, hogy nincs tovább

- idézte az MTI a 33 éves klasszist, aki úgy érezte, hogy volt esélyük a fináléba kerülésre. A csapatkapitány azt is hangsúlyozta: nagyon fáj neki, hogy ilyen későn kapták a búcsút jelentő gólt, mindent beleadtak, és most mégis üres kézzel kell távozniuk Németországból.

A vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőben az idei Eb-n százszázalékos és három végső sikerükkel csúcstartó spanyolok várnak majd a sorozatban második fináléjukra készülő és első diadalukra hajtó angolokra.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről