Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki a Portugália-Szlovénia nyolcaddöntőn történt lelátói botrány kapcsán, ahol a német biztonsági őrök megvertek két pályára berohanó szurkolót.

Cristiano Ronaldo rajongói a németországi Európa-bajnokságon már több problémát is okoztak a szervezőknek azzal, hogy meccs közben próbáltak kedvencük közelébe férkőzni. A török-portugál csoportmeccs során egy fiatal szurkoló rohant be a pályára, majd közös képet készített az ötszörös aranylabdással. Később még többen próbálkoztak bejutnia a pályára - kisebb-nagyobb sikerrel. 

A Szlovénia elleni drámai nyolcaddöntő során azonban már hatalmas botrány tört ki, mivel a tizenegyespárbaj közben a pályára befutni igyekvő Ronaldo rajongókat nem csak nyakon csípték a biztonsági őrök, hanem agyba-főbe verték. A frankfurti stadionban történt esetről felvételek is készültek, ami után a portugálok felháborodva jelezték az UEFA-nak, hogy a szóban forgó biztonságiakat vonják felelősségre. 

Turkiye v Portugal - UEFA EURO 2024
A biztonsági őrök nem kegyelmeznek a pályára berohanó szurkolóknak
Fotó: NurPhoto via AFP

Prémiumot kapnak a biztonságiak a megfékezett Ronaldo-rajongók után

Bild azóta kiderítette, hogy az első ilyen eset után felhívták a biztonsági cégek figyelmét arra, hogy Ronaldo védelmének érdekében nagyobb személyzettel és sokkal szigorúbban kell fellépni a pályára beszaladó szurkolókkal szemben. A lap szerint

 a biztonsági cég egyik vezetője egyenesen fejpénzt tűzött ki a Ronaldo-rajongókra, eszerint minden megfékezett szurkoló után 50 eurós prémiumot kapnak a biztonságiak.

Márpedig ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy brutálisan elbántak a drukkerekkel – írja a Ripost. A frankfurti rendőrség testi sértés miatt nyomozást indított az ügyben.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről