Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Portugália már négy mérkőzést is lejátszott, ám Cristiano Ronaldo még mindig nem szerzett gólt a németországi Európa-bajnokságon. A 39 éves sztár a szlovénok elleni nyolcaddöntő után kemény kritikát kapott, amiért az összes szabadrúgást ő végezte el, ezek közül pedig egyik sem jelentett különösebb veszélyt Jan Oblak kapujára.

A portugálok a rendes játékidőben nem bírtak Szlovéniával, így hosszabbításra kényszerültek a hétfő esti nyolcaddöntőben. A kétszer 15 perces ráadás első félidejében Diogo Jota kiharcolt egy tizenegyest, ám Cristiano Ronaldo lövését Jan Oblak kivédte. A kihagyott büntető után az ötszörös aranylabdás keservesen zokogott, a csapattársainak kellett vigasztalniuk őt. A meccs végül tizenegyespárbajban dőlt el, Ronaldo is vállalt egy lövést és ezúttal már nem hibázott. A portugálok egyetlen büntetőt sem rontottak el, a szlovénok viszont az összeset, így Roberto Martinez csapata jutott be a negyeddöntőbe.

Cristiano Ronaldo,
Cristiano Ronaldo rengeteg kritikát kapott a szolvénok elleni meccs után
Fotó: AFP (Photo by Angelos Tzortzinis / AFP)

Borzalmas szabadrúgásai miatt szidják Ronaldót

Cristiano Ronaldo kemény kritikát kapott a kihagyott 11-ese után bemutatott egocentrikus viselkedése miatt, és azért is bírálat érte, mert a meccsen kisajátította magának a szabadrúgásokat. A portugál válogatott többször is veszélyes helyről végezhetett el pontrúgást a szlovénok ellen, de a 39 éves sztár ezek közül egyet sem engedett át másnak, minden lövést maga vállalt el. Ezek ráadásul nem sikerültek túl jól, Ronaldo többnyire kapu fölé bombázta a labdákat.

Az amerikai ESPN futball-szakértője, Mark Ogden nem is fogta vissza magát Ronaldo önzőségével kapcsolatban. 

Ez a Ronaldo-show most már kezd egyre nevetségesebbé válni. Hatalmas futballista, minden idők egyik legjobbja, de ez nem egy U10-es meccs, ahol az önző gyerek végzi el az összes szabadrúgást és mindent elrontja

- dühöngött a szakíró.

Az Opta adatai szerint Ronaldo mérlege egészen pocsék a szabadrúgásokat tekintve a világversenyeken. 

Az ötszörös aranylabdás 2004 óta 60 alkalommal végezhetett el szabadrúgást Eb-ken és vb-ken, és ezekből mindössze egyetlen alkalommal szerzett gólt. 

Egyelőre kérdéses, hogy ezen a tornán vajon más is végezhet-e majd szabadrúgásokat rajta kívül a portugál csapatból. Bruno Fernandes, Bernardo Silva, vagy éppen Diogo Jota rúgótechnikája sem tekinthető rossznak, ám nem úgy tűnik, hogy Ronaldo szívesen teret engedne bármelyiküknek.

Portugália az Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében Franciaországgal találkozik Hamburgban, a portugál szabadrúgásokat minden bizonnyal azon a meccsen is Ronaldo fogja majd elvégezni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről