Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Manchester United bejelentette, hogy csatlakozik az edzői stábhoz a csapat korábbi legendás támadója, a holland Ruud Van Nistelrooy. Ezzel egy időben pedig az is kiderült, hogy a Vörös Ördögök leigazolják az egyik legtehetségesebb holland támadót, Joshua Zirkzeet.

A 48 éves Ruud Van Nistelrooy a visszavonulása után először a holland válogatottnál dolgozott segédedzőként, majd a PSV Eindhoven utánpótláscsapatainál kapott szerepet. A 2022/23-as szezonban a legendás holland válogatott támadó megkapta a PSV első csapatát, amellyel megnyerte a holland Szuperkupát és a Holland Kupát, azonban egy meccsel a bajnokság vége előtt távozott a csapat éléről, mert úgy érezte, a vezetőség nem támogatja eléggé. 

Joaquin Sanchez Tribute Match
Van Nistelrooy lesz Erik ten Hag segítője
Fotó: NurPhoto via AFP/DAX Images

Van Nistelrooy az idei szezont csapat nélkül töltötte, azonban a manchesteri segédedzői szerepvállalása már csak azért is meglepő, mert a Premier League-ből kiesett Burnley is hívta a nyáron, ráadásul vezetőedzőnek. 

„Erik ten Haggal együtt azon dolgozunk, hogy megerősítsük a csapatunk működésének minden területét, és ennek fontos része az edzői stáb frissítése. 

Külön öröm, hogy Ruud visszatért a klubba, ahol játékosként oly sok sikert ért el, és tudom, hogy ő és Rene segítenek megerősíteni a győztes mentalitást és a magas színvonalat, amire törekszünk” 

– mondta Dan Ashworth, a Manchester United sportigazgatója, aki Nistelrooy mellett a szintén holland Rene Hakét is köszöntötte az edzői stábban. 

Ruud Van Nistelrooy 2001 és 2006 között futballozott a Manchester Unitedban. 219 meccsen 150 gólt lőtt és 30 gólpasszt is kiosztott. A Vörös Ördögökkel egy bajnoki címet, egy Ligakupát, egy FA-kupát és egy angol Szuperkupát nyert, 2003-ban pedig gólkirály volt és az év játékosának is megválasztották a Premier League-ben. 

Nistelrooy mellett ráadásul egy aktív holland csatárklasszis is érkezni fog Manchesterbe, ugyanis Fabrizio Romano, az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró azt írta a közösségi oldalán, hogy a United mindenben megegyezett az olasz Bologna csapatával Joshua Zirkzee átigazolása kapcsán. 

firo : 06.07.2024, Football, Soccer: UEFA EURO 2024, EM, European Championship 2024, Quarterfinals, 1/4 Finals, M47, Match 47, Netherlands - Turkey
Joshua Zirkzee a Manchester United játékosa lesz
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Manchester United körülbelül 40 milliót eurót fizet a 23 éves holland támadóért, aki 2029-ig szóló szerződést fog aláírni, plusz egy éves hosszabbítási opcióval. 

Zirkzee az előző szezonban a Bologna egyik legjobbja volt. A holland csatár 12 góllal és 7 gólpasszal járult hozzá, hogy az olasz csapat kivívta a Bajnokok Ligája-szereplést. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről