Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal bejelentette, hogy leigazolta Real Sociedad spanyol válogatott középpályását, az Európa-bajnok Mikel Merinót.

Az Arsenal már egy jó ideje kerülgetette a Real Sociedad 28 éves középpályását, aki az Európa-bajnokságon győztes gólt fejelt a németek elleni negyeddöntő hosszabbításában. Az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra, azonban a The Athletic azt írja, hogy az Arsenal 32,5 millió eurót fizetett a 28 éves spanyol játékosért, aki a 23-as mezszámot kapta új csapatában. 

Mikel egy olyan játékos, aki a tapasztalatával és sokoldalúságával hatalmas minőséget hoz majd nekünk. Jelentősen erősíti majd a csapatunkat a technikai képességeivel, valamint erős és pozitív karakterével”

 – mondta Merino leigazolása után Mikel Arteta, az Arsenal edzője. 

Mikel Artea (balra), Mikel Merino és Edu Gaspar
Fotó: arsenal.com

„Mikel volt az egyik legfontosabb célpontunk a nyáron. Ő olyan játékos, aki tökéletesen illeszkedik a csapatunkba. 

A profilja alkalmas arra, hogy javítson rajtunk, mivel az előző szezonban nyújtott teljesítményünkre szeretnénk építeni. Mikel az érkezésével a tapasztalatot, a fizikalitást és az atletikusságot magas színvonalát hozza hozzánk, méghozzá magas színvonalon”

 – mondta Edu Gaspar, az Arsenal sportigazgatója. 

Mikel Merinónak már csak 12 hónap volt hátra a jelenlegi szerződéséből, a Real Sociedad pedig beletörődött abba, hogy el kell adnia az egyik legnagyobb értékét, ha nem akarja jövő nyáron ingyen elveszíteni. Bár ajánlották neki szerződéshosszabbítást, a játékos képviselői világossá tették, hogy Merino az Arsenalba szeretne igazolni. 

Merino az Osasuna csapatánál nevelkedett, majd a Borussia Dortmundnál és a Newcastle Unitednél is megfordult. A Real Sociedadhoz 2018 nyarán csatlakozott, ahol a klub színeiben 242 mérkőzésen 27 gólt szerzett és 30 gólpasszt adott.

A spanyol válogatottban Merino 28 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett. A németországi Európa-bajnokságon mind a hét mérkőzésen pályára lépett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!