A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a 10 emberrel küzdő Glasgow Rangers 2-0-ra kikapott hazai pályán a Dinamo Kijevtől, így 3-1-es összesítéssel kiesett. A második félidő elején történt kiállítás miatt őrjöngenek a skót csapatnál, az edzőjük 30 éve nem látott ilyet futballpályán.

A párharc első mérkőzése 1-1-es döntetlent hozott, majd a visszavágón az 51. percben következett be egy hatalmas fordulat, amely jelentősen befolyásolta a meccs végkimenetelét. A skót csapat brazil védője, Jefte elfejelte a labdát az ellenfele, Karavajev mellett, aki fájdalmas arccal terült el a földön. 

A visszajátszás alapján nem történt semmi különös, ilyen jelenetből meccsenként rengeteget lehet látni, ám a játékvezető úgy döntött, hogy szándékos könyöklés történt és második sárga lappal kiállította a Rangers hátvédjét.

A 10 emberrel küzdő skót együttes a hajrában két gólt kapott, így az ukrán csapat 2-0-ra nyert és 3-1-es összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája playoffjába. A Rangers belga edzője, Philippe Clement borzasztóan dühös volt a meccs után, a kiesésért pedig a botrányos ítéletet hozó olasz játékvezetőt, Marco Guidát okolta. 

"Visszanéztem a jelenetet, egyértelműen nem történt szabálytalanság, mindössze felugrott fejelni a játékosom. 

Ez döntő pillanatnak bizonyult, gyakorlatilag 50 ezer szurkoló és a csapat álmát törte össze ez a döntés. 30 éve nem láttam ilyen felháborító ítéletet" - 

dühöngött a Rangers edzője.

A skót együttes a BL-búcsút követően az Európa-ligában küzdhet majd a csoportkörbe jutásért.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!