A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában José Mourinho csapata, a Fenerbahce egy 116. percben kapott gólnak köszönhetően esett ki a sorozatból, így az Európa-liga rájátszásában folytathatja.

A portugál sztáredzőt idén nyáron nevezték ki a Fenerbahce élére, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a Lille csapatával került össze. A párharc első meccsét a francia együttes nyerte 2-1-re, a török csapat viszont a 91. percben egy öngóllal ledolgozta hátrányát, így következhetett a hosszabbítás. A ráadásban emberelőnybe került a Fenerbahce, Aissa Mandi a 109. percben azonnali piros lapot kapott, ám mégis a 10 emberrel küzdő Lille szerezte meg a mindent eldöntő gólt. 

A 116. percben Jonathan David büntetője minden kérdést eldöntött, a franciák 3-2-es összesíéssel mentek tovább a playoffba, Mourinho csapata pedig kiesett és a folytatásban az Európa-liga csoportköréért küzdhet.

Fenerbahce v Lille - UEFA Champions League
José Mourinho csapata nem jutott tovább a Bajnokok Ligájában
Fotó: Anadolu via AFP

A portugál edző hozta a formáját a meccsen, több alkalommal is látványosan dühöngött, a mérkőzés után pedig egy korábbi ikonikus mondtatát idézte, amit még először a Chelsea edzőjeként mondott az Aston Villa elleni vereség után 2014-ben.

"Nagyon jól teljesíthetünk az Európa Ligában, 

de inkább nem folytatom ezt a mondtatot. Mert ha kimondom, akkor bajba kerülök" - 

nyilatkozta Mourinho.

"Jobb, ha nem beszélünk arról a tizenegyesről. Csak a játékvezető és a videóbíró tudja, miért volt ez büntető. Büszke vagyok a csapatomra" - utalt a továbbjutást eldöntő gólra a portugál sztáredző.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!