A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 3. fordulójában a Vasas egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Budafok együttesét a Promontor utcai stadionban, így az angyalföldi csapat továbbra is veretlen az NB II-ben.

A Budafok az első fordulóban hatgólos meccsen játszott döntetlent a Honvéddal, ezt követően pedig Kisvárdáról hozta el a három pontot. A Vasas az első fordulóban az előző szezonban még NB I-es Kisvárdát győzte le, utána viszont hazai pályán mentett pontot kétgólos hátrányból a Kazincbarcika ellen. 

A találkozón a Vasas játszott bátrabban, a Budafok inkább a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt. 

Az első nagy helyzetre egészen a 26. percig kellett várni. 

Ekkor egy jobb oldali beadást a Budafok kapusa, Auerbach Martin ejtett ki, azonban az érkező Urblík József nem tudta hat méterről a kapuba kotorni a labdát. A 42. percben újabb nagy helyzetet hagyott ki az angyalföldi csapat. Egy belöbbölt szabadrúgás után Urblík kanalazta kapura a labdát, de Auerbach bravúrral védeni tudott, a kipattanóra érkező Iyinbor Patrick közeli lövésébe pedig belevetődött egy védő. 

A két csapat nagyon tisztelte egymást a mérkőzésen
Fotó: vasasfc.hu

A második félidőben kiegyenlített játék zajlott, nagy ziccerek nem alakultak ki, a csapatok inkább pontrúgások után veszélyeztettek. A 66. percben aztán gólt lőhetett volna a Budafok. Egy jobbról belőtt labda a csereként beállt Kun Bertalan elé került, azonban a hétméteres lövése pont a középen álló Jova Levente kezében landolt. Az ellentámadásból a Vasas is veszélyeztetett. Bodnár János jobb oldali beadására Tóth Milán érkezett, azonban az angyalföldi csapat gólfelelőse hat méterről kapu mellé fejelt. 

A 82. percben megnyerhette volna a meccset a Vasas. Egy jobb oldali szögletre Iyinbor robbant be, de a hétméteres fejesét Auerbach fogni tudta. Hat perccel később azonban már a Budafok kapusa is tehetetlen volt. Urblík József megpattant lövését Auerbach még ki tudta ütni, a kipattanóra azonban érkezett a csereként beállt Pintér Filip, aki közelről az üres kapuba passzolt (0-1). 

A Vasas legutóbb 2021 augusztusában lőtt gólt a Budafoknak, azóta négy meccs telt anélkül, hogy az angyalföldi csapat betalált volna. Most a 18 éves Pintér gólja a legjobbkor jött a Vasasnak, amely ezzel megnyerte a meccset, és továbbra is veretlen az NB II-ben.

Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló:
Budafoki MTE-Vasas FC 0-1 (0-0)
gólszerző: Pintér (88.)

Az élcsoport: 1. Szentlőrinc 9 pont (7-2), 2. Gyirmót FC Győr 9 (6-2), 3. Vasas FC 7 (6-3), 4. BVSC-Zugló 7 (2-0) 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!