Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Cristiano Ronaldót is foglalkoztató szaúdi al-Nasszr élénken érdeklődik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig francia védője, Mohamed Simakan iránt.

Az öt európai topligában, így a Bundesligában is augusztus 30-án, pénteken zárul az átigazolási időszak. A Bild úgy tudja, hogy a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzignél addig még lehetnek változások a keretet illetően, ugyanis könnyen lehet, hogy a francia korosztályos válogatott hátvéd, Mohamed Simakan távozni fog a lipcsei együttestől. Korábban a Liverpool és a Barcelona érdeklődéséről is lehetett hallani, ám az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano most arról számolt be a közösségi oldalán, hogy Simakan az al-Nasszr csapatában köthet ki, ahol az ötszörös aranylabdás portugál klasszis, Cristiano Ronaldo, a szenegáli Sadio Mané, a horvát Marcelo Brozovic, az Európa-bajnok spanyol Aymeric Laporte, és a brazil trió, Anderson Talisca, Alex Telles és Bento csapattársa lehet.

A védelmét a nyáron megerősíteni igyekvő rijádi csapat első számú kiszemeltje azonban a Paris Saint-Germain létszámfelettivé vált védője, Milan Skriniar, aki az előző szezonban minden versenysorozatot figyelembe véve csupán 32 mérkőzésen lépett pályára. Eleinte a kezdőcsapat tagja volt, januárban viszont komoly sérülést szenvedett, a felépülését követően pedig kiszorult a csapatból. A két klub állítólag már mindenben megegyezett egymással, de a 72-szeres szlovák válogatott játékos szívesebben maradna Európában. 

Így jöhet képbe Simakan, ugyanis, ha Skriniarral nem sikerül megállapodnia az al-Nasszrnek, akkor a Bundesliga-sztárját csábítanák a Közel-Keletre.

RB Leipzig - Young Boys Bern
Szaúd-Arábiában köthet ki Mohamed Simakan (b)
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Lipcsének ugyanakkor nem sürgős, hiszen a guineai származású francia védő szerződése 2027-ig érvényes, így csak vélhetően csak egy magas ajánlat esetén válnának meg tőle a németek.

Simakan 2021-ben igazolt a francia Strasbourg csapatától a Leipzighoz, ahol azóta 122 mérkőzésen 7 gólt és 13 gólpasszt jegyzett. A lipcseiekkel két Német-kupát és egy Német Szuperkupát nyert. A 24 éves védő piaci értékét 35 millió euróra taksálja a Transfermarkt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!