Vágólapra másolva!
Egy szörnyű tragédia rázta meg Spanyolországot, vasárnap ugyanis egy labdarúgó-gyermekmérkőzés közben egy férfi a pályára szaladt, és halálra késelte az egyik, 11 éves játékost. A feltételezett elkövetőt hajtóvadászat után elkapták a hatóságok.

A 11 éves spanyol fiú vasárnap éppen focizott a Toledo tartománybeli Mocejón városában, amikor egy kapucnis, arcát eltakaró férfi belépett a pályára, és legalább tízszer megszúrta őt egy késsel, mielőtt egy autóval elmenekült a helyszínről. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba az Ángel Tardío Sportközpontból, de a Mateo nevű fiú belehalt a sérüléseibe.

Toledo, Mocejón, késelés
Mocejón városa gyászba borult a 11 éves fiú halálra késelése után
Fotó: instagram.com/officialfootballcommunity

A rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi ellen, és végül a biztonsági kamerák segítségével bő egy nappal később azonosították és el is fogták a feltételezett, 20 éves elkövetőt. Mocejón polgármestere, Concepción Cedillo háromnapos gyászt hirdetett.
„Ez egy szomorú nap, egy gyászoló közösséggel. Minden gyilkosság fájdalmas, de egy ártatlan gyermeké, aki csak a barátaival focizott, még inkább" – idézte a polgármestert a Magyar Nemzet.

A Hír TV videója az esetről:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!