Vágólapra másolva!
A nyáron a Real Madrid labdarúgócsapatához szerződött Kylian Mbappé 55 millió eurót követel korábbi klubjától, a Paris Saint-Germaintől.

A világbajnoki arany- és ezüstérmes Kylian Mbappé 2018 nyarán, 180 millió eurós átigazolási összegért cserébe érkezett Párizsba a Monaco együttesétől. Az elmúlt hét szezonban aztán a PSG-ben hat bajnoki címet, két Francia Ligakupát, három Francia Szuperkupát és négy Francia Kupát nyert, továbbá az elmúlt hat idényben egyaránt ő volt a Ligue 1 gólkirálya.

Kylian Mbappe, Kylian Mbappé
Kylian Mbappé 55 millió eurót követel a PSG-től
Fotó: FRANCK FIFE / AFP

Nyáron aztán a Real Madridhoz távozott a francia csatár, és nem a legjobb viszonyban hagyta el a Paris Saint-Germain együttesét. A francia Le Monde napilap keddi beszámolója szerint Mbappé 55 millió eurót követel a korábbi klubjától, és fő részvényesétől, a Qatar Sports Investments-től. Ez az összeg a támadó áprilisi, májusi és júniusi fizetése, valamint a legutóbbi párizsi szerződésében szereplő "etikai bónusz" utolsó harmada – írta meg az MTI is.

Mbappé ügyvédjei már a nyár elején jelezték a klubnak a tartozást, de a hírek szerint a csatár azóta sem kapta meg a fizetéseit, ezért mostanra egyre több illetékes szervezetet is bevontak az ügybe.

Amennyiben a PSG vezetőinek bűnössége bebizonyosodik, és Mbappé továbbra is fizetés nélkül marad, úgy súlyos büntetés várhat a klubra – adott esetben az európai szövetség (UEFA) a Bajnokok Ligája idei szezonjából is kizárhatja a francia együttest.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!