Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában az FC Barcelona 2-1-re nyert a Rayo Vallecano vendégeként, így a nyáron kinevezett Hansi Flick csapata továbbra is százszázalékos a La Ligában. Azonban a katalánok nem örülhetnek a sikernek felhőtlenül, ugyanis a találkozón súlyos sérülést szenvedett az idény felfedezettje, a 17 éves Marc Bernal.

Sergio Busquets távozása óta a Barcelonának nincs klasszis védekező középpályása. A klub idén nyáron sem igazolt erre a posztra, ez pedig aggodalommal töltötte el a szurkolókat mindaddig, amíg meg nem látták játszani Marc Bernalt. A La Masiáról érkező 17 éves játékos elképesztő érettséggel szállt be a Barcelona játékába, sokan pedig a jövő klasszisát, az új Busquetst látták benne. 

Azonban könnyen lehet, hogy a fiatal tehetség megakad a fejlődésben, ugyanis a Rayo elleni találkozó 98. percében egy szerelési kísérlet közben szerencsétlenül ütközött Isi Palazonnal, ennek következtében pedig elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. 

A találkozó után Hansi Flick, a Barcelona edzője elmondta, hogy elégedett csapata százszázalékos teljesítményével, azonban Bernal sérülése miatt nincs jó hangulat a öltözőben. 

A 17 éves játékos így az idei szezonban nagyon valószínűséggel már nem léphet pályára, ugyanis egy ilyen sérülésből általában hét-nyolc hónap után térnek vissza a játékosok. Mint ismert, a Barcelona spanyol válogatott középpályása, a 20 éves Gavi tavaly novemberben szenvedett hasonló sérülést Grúzia elleni Eb-selejtezőn, így a németországi kontinenstornát is ki kellett hagynia, és azóta sem tudott pályára lépni a katalán csapatban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!