A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Premier League első fordulójában a Chelsea hazai pályán 2-0-ra kikapott a címvédő a Manchester City-től.

Pep Guardiola együttese rangadóval kezdte a Premier League 2024/2025-ös szezonját, az első fordulóban a Stamford Bridge-en lépett pályára a Chelsea ellen. 

A 18. percben az előző két idény gólkirálya, Erling Haaland szerzett vezetést, a norvég csatár bravúrosan tartotta meg két védő között a labdát, majd szépen emelt Robert Sanchez kapujába. 

A 24 éves sztár elképesztő mérleggel rendelkezik a City-ben, a 100. meccsén ez volt a 91. gólja, ráadásul az előző két évadban is gólt lőtt az első fordulóban.

A bekapott gól után felpörgött a Chelsea, de a City sem lassított, a 38. percben Bernardo Silva lövését kellett védenie Sancheznek. A 44. percben Nicolas Jackson a kapuba lőtt egy kipattanót, de lesen volt, így maradt az 1-0-s vendégelőny a szünetben.

Az 59. percben a csereként beküldött Pedro Neto kis híján az első labdaérintéséből gólt szerzett, ám Rico Lewis a gólvonal előtt egy óriási mentéssel akadályozta meg az egyenlítést, majd Jackson közeli pöckölését védte nagy bravúrral Ederson. A 65. percben a City-től is elvettek egy gólt, Lewis hiába lőtt a kapuba, előtte Haaland szabálytalankodott.

A 85. percben eldőlt a meccs, Mateo Kovacic egy remek szóló után hatalmas gólt rúgott a 16-oson kívülről korábbi csapatának. 

Mateo Kovacic bombagólja végleg eldöntötte a rangadót
Fotó: AFP (Photo by Adrian DENNIS / AFP)

A gólt követően a Chelsea amerikai tulajdonosa, Todd Boehly távozott a páholyából és nem nézte már meg a meccs végét.

Az előző két idényben is gyengén szereplő londoni együttes ezen a találkozón ugyan nem játszott rosszul, de vereséggel kezdte a szezont, míg a címvédő City ezúttal is bebizonyította, hogy idén is a Premier League legnagyobb esélyese.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!