Vágólapra másolva!
Az angol Premier League második fordulójában a West Ham United 2-0-ra nyert a Crystal Palace otthonában, ahol a focisták lélekjelenléte is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb baj.

A két londoni csapat meccsén a 67. és a 72. perc között lőtt két góllal nyert a West Ham. A csapat második gólja után a szurkolókkal együtt ünnepeltek a játékosok, de a nézők súly alatt bedőlt egy reklámtábla, ami maga alá temetett egy labdaszedőt, akit a játékosoknak kellett kiszabadítaniuk.

A forduló első meccsén a Manchester United meglepetésre kikapott, de a többi délutáni meccsen nem voltak óriási meglepetések. Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a Manchester City, a címvédő ugyanis háromgólos győzelmet aratott otthon az újonc Ipswich Town felett. A City múlt vasárnap a Chelsea elleni, idegenbeli 2-0-s győzelemmel kezdett, ezúttal viszont gyorsan, a 7. percben hátrányba került. Az első negyedóra végéig azonban három góllal válaszolt erre. Erling Haaland előbb 11-esből talált a kapuba, aztán Kevin De Bruyne passzolt a hálóba labdaszerzést követően, majd ő hozta helyzetbe Haalandot, aki nem hibázott. A norvég csatár aztán a 88. percben távoli lövéssel is bevette a vendégek kapuját. Ezzel összességében a 23., a Manchester City színeiben a 10. - ebből a PL-ben a hetedik - mesterhármasát érte el.

A Manchester City 2021-ben kapott ki legutóbb újonctól, a Leeds Untedtől, azóta 18 mérkőzésből 17-et megnyert, egyet pedig döntetlenre hozott feljutó csapat ellen. A manchesteri alakulat immár 45 meccs óta veretlen hazai pályán, 38 győzelem mellett hét döntetlenje van ebben az időszakban.

A legutóbb ezüstérmes Arsenal 2-0-ra legyőzte vendégként az előző idényt a negyedik helyen záró Aston Villát.

Eredmények:
Brighton-Manchester United 2-1 (1-0)
Crystal Palace-West Ham United 0-2 (0-0)
Fulham-Leicester City 2-1 (1-1)
Manchester City-Ipswich Town 4-1 (3-1)
Southampton-Nottingham Forest 0-1 (0-0)
Tottenham Hotspur-Everton 4-0 (2-0)
Aston Villa-Arsenal 0-2 (0-0)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!