Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint hatalmas tartozás miatt bíróság elé kell állnia az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) újonc Como vezetőedzőjének, Cesc Fábregasnak.

A játékosként világ-és Európa-bajnok futballista, Cesc Fábregas júliusban vette át az olasz élvonalba feljutó Como irányítását, amely nem kezdte jól az idei szezont, ugyanis már az első körben kiesett az Olasz Kupából a másodosoztályú Sampdoria ellen, a bajnokságban pedig négy forduló után nyeretlenül áll a kiesést jelentő 18. helyen. Fàbregasnak azonban nem csak a munkában, hanem magánéletben is akadnak nehézségei.

Juventus v Como - Serie A
Cesc Fábregas nem fizetett lakbért, beperelte a főbérlője
Fotó: NurPhoto via AFP

Milliós tartozás miatt került bajba a spanyolok legendája

Az olasz Liberatv információi szerint a spanyol szakember a svájci határ mellett, Comótól nagyjából 25 kilométerre található Bissone megyében bérelt ki egy luxusingatlant, ám a tulajdonos szerint azóta egyszer sem fizettek Fábregasék bérletidíjat. A hírek szerint 34 ezer svájci frank (körülbelül 14 millió forint) adósságot halmozott fel az Arsenal, a Chelsea és a Barcelona korábbi klasszisa.

Megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot Fàbregas ügyvédjével, de nem jártunk sikerrel”

 – mondta a svájci lakás tulajdonosa, aki végül úgy döntött, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A Football Italia forrásai szerint a tartozás törlesztésének határideje jövő héten jár le, vagyis ha Fábregas addig nem fizeti ki az elmaradt lakbért, akkor a bíróság előtt kell felelnie. A lap hozzáteszi, ha a spanyol edző elveszíti a pert, akkor a rendőrség kilakoltatja őt és a családját a lakásból. Maga az érintett, vagyis Cesc Fábregas még nem reagált a hírre.

A 37 éves tréner 2022 nyarán igazolt az AS Monacótól a Comóhoz, de egy évvel később visszavonult, majd a klub utánpótlásában kezdett el dolgozni. Az előző szezonban már Osian Roberts mellett másodedzőként tevékenykedett, s miután megszerezte a szükséges licenceket, átvette a csapat irányítását. A comói klub a Balogh Botondot is foglalkoztató Parma mögött huszonegy év után jutott vissza az olasz élvonalba. 

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!