Vágólapra másolva!
A Ferencváros korábbi játékosa, idősebb Lisztes Krisztián szerint a Liverpool idén nagyon erős lesz, annak pedig külön örül, hogy Szoboszlai Dominikre rendkívül fontos szerep hárul az angol sztárcsapatban.

A Liverpool az új edzővel remekül kezdte a 2024/2025-ös szezont a megújult Bajnokok Ligájában, Arne Slot együttese 3-1-re verte idegenben az AC Milant, a mérkőzés harmadik gólját Szoboszlai Dominik lőtte. A válogatott csapatkapitánya rekorderré vált, ugyanis ő lett az első magyar focista, aki három különböző csapat színeiben - Salzburg, RB Leipzig és Liverpool - szerepelt a BL-ben, ráadásul mindhárom klubban szerzett gólt az elitsorozatban. 

Az immár hét BL-gólnál járó középpályás messze a legeredményesebb magyar a legrangosabb európai kupasorozatban, 

a 23 éves klasszist két-két találattal követi Lisztes Krisztián, Vincze Ottó, Nyilas Elek, ifjabb Albert Flórián, Rudolf Gergely, Szabics Imre és Willi Orbán.

Szoboszlai, Szobozlai Dominik, Liverpool, Bajnokok Ligája
Szoboszlai Dominik remekül játszott a Milan elleni BL-rangadón
Fotó: AFP

A Fradi-legenda Lisztes szerint a Liverpool elképesztően erős lesz idén, a 49-szeres magyar válogatott labdarúgó elismerően beszélt az angol sztárcsapatról és Szoboszlai Dominikról is.

"Szoboszlai Dominikék milánói meccsét ugyan nem láttam, de ahogy hallottam, a Liverpool nagyon erős volt és esélyesként győzött. 

Az pedig külön öröm, hogy Dominik gólt szerzett, és továbbra is alapembere ennek a kiváló csapatnak. Végigjátsza a meccseket, 

s noha a hétvégén kikaptak a Nottinghamtől, az kijelenthető, idén is nagyon erős lesz a csapat" - mondta a Borsnak idősebb Lisztes Krisztián, aki 1995-ben a Grasshoppers ellen két gólt szerzett a Bajnokok Ligájában.

A Liverpool legközelebb szombat délután lép pályára, Szoboszlaiék a szintén magyar válogatott Kerkez Milost foglakoztató Bournemouth együttesét fogadják az Anfield Roadon a Premier League-ben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!