Vágólapra másolva!
A Los Angeles FC nyerte a 2024-es labdarúgó US Open Kupát, az Egyesült Államok 1914-ben létrehozott országos kupasorozatát.

A US Open Kupa magyar idő szerint csütörtök hajnali döntőjén a Los Angeles FC Olivier Giroud góljával szerzett vezetést az 53. percben, de nem sokkal később Sallói Dániel gólpassza után Erik Thommy védhetetlenül lőtt a franciák másik világbajnoka, Hugo Lloris kapujába. A korábbi magyar válogatott focista, Sallói Dániel a 82. percig volt a pályán.

Sporting Kansas City, Los Angeles FC, Sallói Dániel, Hugo Lloris, US Open Kupa, magyar válogatott focista
A  magyar válogatott focista Sallói Dániel gólt ugyan nem lőtt Hugo Llorisnak, de a Sporting Kansas City az ő gólpassza után egyenlített a Los Angeles FC elleni US Open Kupa-döntőben
Fotó: Getty Images via AFP / 2024 Getty Images

A magyar-amerikai kettős állampolgár Sallói a lecserélése miatt már csak a kispadról láthatta, ahogy a hosszabbításban az LAFC 3-1-re megnyeri a kaliforniai mérkőzést a 102. és a 109. percben szerzett gólokkal.

Ezzel a 109. US Open Kupa győztese a Los Angeles FC lett, amely az első döntőjét játszotta a sorozat történetében. A Sporting Kansas City négy megnyert kupadöntő (2004, 2012, 2015 és 2017) után először veszített a fináléban – 2015-ben a döntőben gólt is szerző Németh Krisztián, 2017-ben pedig Sallói Dániel magyarként tagja volt az SKC kupagyőzelmének.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!