Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur dél-koreai sztárjának, Szon Hung Minnek az édesapját 1600 fontnak megfelelő összegre büntették hazájában, miután a fociedzőként dolgozó férfi egy szögletzászló rúdjával verte el az egyik 14 éves tanítványát.

A 62 éves Szon Wong Jungot a család nevét (Szon) viselő fociakadémián történtek miatt büntette meg 3 millió wonra, azaz 1683 brit fontnak megfelelő összegre (kb. 815 ezer forint) egy dél-koreai bíróság, írja a Daily Mail, brit lap.

Idősebb Szon elismerte, hogy a zászlórúddal elfenekelte egyik ifjú tanítványát, aki utolsó lett egy versenyfeladatban. Ugyanakkor azt tagadta, hogy oktatási programjának szerves része lenne a testi fenyítés.

"Nem általánosan bevett gyakorlat. Ő lett az utolsó egy erőnléti feladatban, és, ahogy azt előre megbeszéltük, egyet rásóztam a rúddal" - mondta idősebb Szon.

Az okinawai edzőtáborban történtek ugyanakkor nem nyerték el a szülők tetszését, akik szerint fiuk belesérült a büntetésbe, két hétbe telt, mire felgyógyult.

"Ha arra gondolok, hogy meg lehetett rémülve a fiam, szörnyen dühös leszek. Azért döntöttem úgy, hogy feljelentést teszek, hogy ez ne fordulhasson elő többé" - idézi a brit bulvárlap az áldozat apját.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!