Vágólapra másolva!
A Manchester City edzőjét, Pep Guardiolát a Slovan Bratislavát irányító Vladimir Weiss a legendás építészhez, Gaudíhoz hasonlította a két csapat BL-meccse előtt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában a Manchester City a Slovan Bratislava csapatához látogat, a mérkőzés előtt pedig a szlovákok vezetőedzője, Vladimir Weiss egy furcsa hasonlattal állt elő.

Pep Guardiolát Antoni Gaudíhoz hasonlítanám. Olyasmit épített, amit senki sem érthetett - ahogyan Gaudinak is volt egy ötlete egy katedrálisra - , és ő egy zseni, aki most elérte, amit szeretett volna.

Olyan játékosokat választott, akik megfelelnek a filozófiájának. Szeretem Carlo Ancelottit és Jürgen Kloppot is, de Pep a hozzáállásával, a kreativitásával és a makacsságával megváltoztatta a futballt - a jó értelemben" - hasonlította a Slovan edzője Guardiolát a híres katalán építészhez, akinek a barcelonai Sagrada Família a leghíresebb alkotása.

A City edzőjét meglepte a nem mindennapi hasonlat, és sajátos stílusban reagált az elhangzottakra. 

Biztos nem ivott meg egy pohár bort a kollégám, mielőtt ezt mondta?" - 

mondta a katalán edző, aki aztán a BL új formátumáról is beszélt.

"Ez egy különleges versenysorozat, és nekünk jól kell teljesítenünk. Nem teljesen tiszta, hogy ebben az új formátumban hány pontra is van szükség a továbbjutáshoz. Az is előfordulhat, hogy egy csapat csak a 15. helyen végez, tehát nem jut be az első nyolcba, de így is megnyerheti a sorozatot" - tette hozzá Guardiola.

A Manchester City az első fordulóban csak egy pontot szerzett, miután gól nélküli döntetent játszott az olasz Interrel.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!