Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Bayern München Bochumban magabiztosan, 5-0-ra győzött, így visszavette a vezetést a Bundesliga tabelláján.

A barcelonai Bajnokok Ligája-meccsen háromgólos vereséget szenvedett Bayern Münchennek Bochumban volt kötelező javítania, a rekordbajnoknak pedig a Bundesliga vasárnap délutáni mérkőzésén nem is jelentett problémát a három pont megszerzése.

VfL Bochum, Bayern München, Bundesliga, Jamal Musiala
Jamal Musiala volt az egyik legjobb játékos a Bochum és a Bayern München Bundesliga-meccsén
Fotó: David Inderlied / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Michael Olise szabadrúgásból szerzett góljával és Jamal Musiala fejesével már az első harminc perc végére kétgólos előnyt alakítottak ki a müncheniek. Sőt, a második félidőben a különbség tovább nőtt, az 58. percben Musiala remek cselei és passza után Harry Kane volt eredményes, majd nem sokkal később Leroy Sané is feliratkozott a gólszerzők közé egy jól eltalált lövésből. A meccs legszebb gólja viszont csak ezután jött: Kingsley Coman a tizenhatos vonaláról a felsőléc segítségével bombázott a bal felső sarokba.

A Bayern München az 5-0-s sikerével visszavette a vezetést az RB Leipzigtől a német bajnokság tabellájának élén a jobb gólkülönbségének köszönhetően. Vincent Kompany együttese immáron 29 szerzett gólnál jár, a belga vezetőedző pedig a Bundesliga történetének első trénere lett, aki a ligában eltöltött első nyolc mérkőzése alatt ennyi gólnál is örülhetett. A Bochum eközben továbbra is egyetlen ponttal, a Bundesliga utolsó helyén áll.

Bundesliga, 8. forduló:

VfL Bochum – Bayern München 0-5 (0-2)
gól: Olise (16.), Musiala (26.), Kane (58.), Sané (66.), Coman (71.)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!