Vágólapra másolva!
Csütörtökön 18.45-től küzd meg a Ferencváros a Tottenhammel a megújult lebonyolítású Európa-ligában. Ha megnézzük a két klub legutóbbi meccsén pályára küldött játékosállományt, akkor az látható a Transfermarkt adatbázisa szerint, hogy egy focistát kivéve minden Tottenham-futballista önmagában sokkal többet ér, mint a komplett Fradi-kezdő a Puskás Akadémia ellen.

Ha a részleteket nézzük, akkor a Tottenham, akárcsak a Ferencváros a hétvégén, saját bajnokságában 3-0-ra győzött, az angolok a Premier League-ben a Manchester Unitedet verték meg 3-0-ra idegenben, míg az FTC hazai pályán a Puskás Akadémiát szintén 3-0-ra. 

A londoni együttes manchesteri kezdőjének értéke 510 millió euró volt, míg a Fradié 26,8 millió, ez önmagában mintegy 19-szeres különbség! 

Ekkora differencia nincs a magyar bajnokságban két csapat között, hiszen a legértékesebb Ferencváros és a Kecskemét között is nagyjából 10-szeres különbség van (59,33 vs 5,86).

Egész konkrétan az Old Traffordon pályára lépett játékosok közül csak Timo Werner ért kevesebbet (17 millió euró), mint a komplett Fradi kezdő, mindenki más a Tottenham focisták közül többet ért, mint a Puskás elleni komplett FTC kezdő tizenegy. Werner után a második legkevésbé értékes angol focista is 35 millió eurót kóstált, a legértékesebb pedig Maddison volt a maga 70 milliójával.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!