Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig a Freiburg csapatát fogadta. A 34 éves Gulácsit azonban a félidőben sérülés miatt le kellett cserélni.

A találkozó 15. percében Vincenzo Grifo bal oldali beadására a japán válogatott Dóan Ricu érkezett a hosszú oldalon, és közelről gólt fejelt Gulácsi Péternek, aki a nyolcadik meccsén mindössze a harmadik gólját kapta a Bundesliga idei szezonjában. 

Gulácsinak ezzel 510 perc után megszakadt a kapott gól nélküli sorozata, de így is megdöntötte a 2018/19-es szezonban felállított 500 perces rekordját.

Az 58-szoros magyar válogatott kapus ezt követően magabiztosan védett, azonban a második félidőre már nem tért vissza a kapuba. Gulácsi a fordulás után még kifutott a gyepre, de jelezte, valami probléma van a lábával és nem tudja folytatni a játékot.

A térdében érzett valamit” 

– mondta a találkozó után Rouven Schröder, az RB Leipzig sportigazgatója. Gulácsi 2022 októberében térdszalagszakadást szenvedett, amely után tavaly szeptemberben tért vissza.

RB Leipzig - FC Augsburg
Willi Orbán az RB Leipzig egyik legfontosabb játékosa
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Gulácsi helyére a nyáron igazolt belga kapus, a 22 éves Maarten Vandevoordt állt be a lipcsei csapatba, amely a második félidő elején rögtön egyenlíteni is tudott. A 47. percben Benjamin Henrichs balról belőtt labdáját Willi Orbán piszkálta be a hosszú alsóba, ezzel az 52-szeres válogatott védő már a második gólját lőtte az idei szezonban. 

Az 58. percben aztán az RB Leipzig a holland válogatott Lutsharel Geertruida góljával megfordította a meccset, a 79. percben pedig a belga válogatott Lois Openda is betalált, ezzel lipcsei csapat megnyerte a meccset.

A Leipzig február óta nem kapott ki a Bundesligában, 19 találkozó óta veretlen a bajnokságban, ráadásul története legjobb rajtját produkálva 20 ponttal vezeti a tabellát.

A címvédő Bayer Leverkusen bár kétszer is vezetett, végül 2-2-es döntetlent ért el a Werder Bremen otthonában. Xabi Alonso bajnokcsapata 21 mérkőzés óta őrzi idegenbeli veretlenségét a Bundesligában, ugyanakkor ebben a szezonban még egyetlen bajnokiján sem tudta megóvni kapuját a góltól.

Bundesliga, 8. forduló:
RB Leipzig-SC Freiburg 3-1 (0-1)
FC Augsburg-Borussia Dortmund 2-1 (1-1)
St. Pauli- VfL Wolfsburg 0-0
VfB Stuttgart-Holstein Kiel 2-1 (1-0)
Werder Bremen-Bayer Leverkusen 2-2 (0-1)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!