Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Európa-liga 3. fordulójában a José Mourinho vezette Fenerbahce Isztambulban fogadja a Manchester United együttesét. A portugál edzőnek különleges lesz korábbi csapata ellen meccselnie, a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón pedig elárulta, hogy még mindig nem tett le arról, hogy bajnoki címet nyerjen a Manchester Uniteddal.

„Jobb csapatuk van, mint amit az eredményeik mutatnak. A stábommal amennyire csak lehetett, tanulmányoztam őket. Sok munka vár még rájuk, de előbb-utóbb sikerrel fognak járni. Remélhetőleg előbb, és bízom benne, hogy egy napon visszatérnek a Premier League élmezőnyébe”vélekedett José Mourinho a Manchester Unitedról, amely még nem nyert meccset a Európa-ligában, a Premier League-ben pedig csak a 12. helyen szerénykedik. 

„A csapatban nagy potenciál van. 

A két legnagyobb esélyes az Európa-liga megnyerésére a Manchester United és a Tottenham. A Premier League egy más szintet képvisel intenzitásban, tempóban, taktikailag és kultúrában is. A két legerősebb csapat egyike ellen fogunk játszani”

 – folytatta a portugál edző, aki 2016 és 2018 között irányította a Manchester Unitedot.

Ahead of Fenerbahce v Manchester United match
José Mourinho még nem tett le a manchesteri bajnoki címről
Fotó: Anadolu via AFP/Esra Bilgin

Mourinho a2017-ben Ligakupát és Európa-ligát nyert a Manchester Uniteddal, a Premier League-ben egy ezüstérem a legjobb eredménye a 2017/18-as szezonban. Azonban a portugál sztáredző még mindig bízik benne, hogy a Manchester Cityt komoly szankciókkal sújtják majd, hiszen 115 vádpontban sértettek még a liga pénzügyi szabályait. Ha ez bekövetkezik, akár az is megtörténhet, hogy utólagosan odaadják a Manchester Unitednak a bajnoki címet. 

Szerintem a Manchester Unitednak még mindig van esélye megnyerni azt a bajnokságot, ha megbüntetik a Manchester Cityt. Ebben az esetben remélem, hogy odaadják nekem az aranyérmet és kifizetik a bónuszomat is”

– mondta nevetve Mourinho, akinek a csapata a 2017/18-as szezonban a City mögött 19 ponttal lemaradva a második helyen végzett a Premier League-ben. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!