Élő:
Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán 2-0-s győzelmet aratott a Fehérvár ellen a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának zárómérkőzésén.

A magyar bajnok Ferencváros és a Fehérvár is 3-1-re elveszítette a válogatott szünetet megelőző utolsó NB I-es bajnokiját, ám míg a Fradinak az volt az első pontvesztése a bajnokságban, addig Pető Tamás együttese sorozatban három vereséggel a háta mögött érkezett meg az Üllői útra. A mérkőzés eleje Habib Maïga ijesztő sérülése miatt marad emlékezetes, de a hazaiak középpályása végül a szünetig folytatni tudta a találkozót. 

NB I, Fehérvár, Ferencváros, Fradi
Cebrails Makreckis (b), a Ferencváros és Nejc Gradisar, a Fehérvár játékosa a labdarúgó NB I 10. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sokáig egyik oldalon sem volt nagy helyzet, a félidő felénél azonban előbb Adama Traoré veszélyeztetett, majd

Nikola Szerafimov védelmi hibája után Saldanha 15 méterről az elvetődő Dala Martin felett a kapuba lőtt. 

A brazil játékos ezzel megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak.

A fordulás után ismét egy óriási fehérvári hiba után került nagy helyzetbe a Ferencváros, ám Traoré lövésénél és Saldanha emelésénél is védett Dala. Nem sokkal később aztán 

Szerafimov kezezése miatt büntetőhöz jutottak a hazaiak, Kady Borges pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest,

kétgólosra növelve az előnyt.

A 62. percben 

Tosin Kehinde rúgta arcon a mélyre hajoló Mario Simutot, a játékvezető pedig egyből piros lapot adott a Fradi focistájának.

Emberelőnyben bőven voltak szépítési lehetőségei a Fehérvárnak, kapufákig is jutottak a vendégek, de újabb gól már nem született.

A sikerével a Nice elleni Európa-liga-mérkőzésre készülő Fradi visszavette a vezetést az NB I tabelláján az egy meccsel többet játszott Puskás Akadémiától, a továbbra is kilencpontos Fehérvár pedig a 9. helyen várja a folytatást.

OTP Bank Liga (NB I), 10. forduló:

Ferencvárosi TC-Fehérvár FC 2-0 (1-0)
gól: Saldanha (23.), Kady Borges (56. - tizenegyesből)
piros lap: Kehinde (62.)

Kapcsolódó cikkek

A magyar foci továbbra is lázban tartja a fogadókat
A nemzetközi kupák mellett a hazai pontvadászat legalább annyira érdekes a fogadók körében, mint a BL vagy az EL. A futballszurkolók idén is találgatják, hogy lesz-e potenciális kihívója a Ferencvárosnak, és mely együtteseknek lesz lehetőségük kiharcolni a nemzetközi kupákban való részvételt. A fogadók szemüvegén keresztül nézve is izgalmas összecsapások várhatók a labdarúgó OTP Bank Ligában. Fogadással kapcsolatos részletek itt!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!