Élő:
Vágólapra másolva!
Az izlandi Vikingur Reykjavík labdarúgócsapata csütörtök este 3-1-re legyőzte a belga Cercle Brugge-t, ezzel az első izlandi klub lett, amely meccset tudott nyerni egy európai kupasorozat főtábláján. A győztes csapatnál elképesztő fociláz tombol, a stadion lelátóját nem mindennapi módon bővítették ki a megnövekedett érdeklődés miatt.

A Vikingur Reykjavík együttese csütörtök este történelmet írt a Konferencia-ligában. Az izlandi csapat hazai pályán, mindössze 1200 szurkoló előtt 3-1-re legyőzte a belga Cercle Brugge-t, ezzel az első izlandi csapat lett, amely meccset tudott nyerni egy európai kupasorozat főtábláján. 

Sikerének köszönhetően a Vikingur két forduló elteltével, egy győzelemmel és egy verséggel a 22. helyet foglalja el a tabellán, így jelenleg továbbjutásra áll az Ekl-ben. 

Reykjavíkban tombol a fociláz, óriási érdeklődés övezi a csapat következő meccsét a bajnokságban. A Vikingur a következő fordulóban a második helyezett Breidablik együttesét fogadja, ennek érdekében pedig sajátos módon bővítették ki a férőhelyeket a stadionban, hogy minél többen a helyszínről szurkolhassanak kedvenceinknek. 

A kapacitást egy raklapokból álló lelátó elhelyezésével bővítették, hogy ne csak 1200 néző foglalhason helyet a pálya mellett.

A történelmi győzelem után a Vikingur játékosai az öltözőben ünnepelték a szenzációs sikert, a játékosok minden bizonnyal soha nem felejtik majd el a belga csapat elleni kupamérkőzést.

A Konferencia-ligában az izlandiak legközelebb a Ferencváros korábbi ellenfelét, a bosnyák Borac Banja Luka együttesét fogadják majd november 7-én.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!