Vágólapra másolva!
A Nice elleni sikerrel az első győzelmét szerezte meg az Európa-ligában a Ferencváros, amely így máris továbbjutó helyen áll az összesített tabellán. Lássuk, mely csapatokat előzi meg így a Fradi.

Az Európa-ligában olyan sztárcsapatok állnak még győzelem nélkül, mint a három döntetlennel kezdő Manchester United vagy a korábban többször is a Bajnokok Ligájában szereplő cseh Plzen. Az El 36 csapatos tabellájának az élén a még százszázalékos Lazio, Tottenham, Anderlecht trió áll, utóbbi kettő ugye a Ferencvárost is legyőzte. Jelenleg nyolcaddöntőt érő helyen áll még az Ajax, a Galatasaray, a Frankfurt, a Midtjylland és az Athletic Bilbao.

Ferencvárosi TC - OGC Nice, Fradi, FTC, Ferencváros, Labdarúgó Európa-liga, alapszakasz, 3. forduló,  Groupama Aréna, Budapest, 2024.10.24.
Első győzelmének örülhetett az Európa-ligában a Ferencváros
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fradi jelenleg a 23. helyen áll – ugye 24 csapat jut tovább, a 9-24. helyezettek majd playoffot játszanak, hogy a legjobb 16 közé kerüljenek. A Ferencváros éppen megelőzi Pascal Jansen korábbi csapatát, az Alkmaart, amely ellen még játszani is fog.

A Fradi mögött jelenleg olyan csapatok állnak kiesésre, mint a Malmö, a Braga, a Besiktas, a Twente, a Royale Union, a PAOK, az RFS, a csütörtökön legyőzött Nice, a Ludogorec, a Maccabi Tel-Aviv, a Dinamo Kijev és a Qarabag. Az utolsó három csapat még pontot sem szerzett, a Twentétől kezdve pedig győzelem nélkül állnak a csapatok.

Ugyancsak játék a számokkal, de megnéztük, mire lenne elég a három meccs, egy győzelem, mínusz egyes gólkülönbség a Bajnokok Ligájában és a Konferencia-ligában.

A Bajnokok Ligájában az AC Milan áll a 25., már pont nem továbbjutó helyen olyan adatokkal, mint a Fradi. A zöld-fehéreknél rosszabbul áll a Club Brugge, az Atlético Madrid, a PSV Eindhoven, a Bologna, a Sahtar Donyeck és még nincs pontja a Lipcsének, a Sturm Graznak, a Crvena zvezdának, a Salzburgnak, a Young Boysnak és a Slovannak sem.

A Kl-ben még csak két kör ment, le, ott így a 20. lenne a Fradi, de olyan csapatok állnak még győzelem nélkül, mint a Köbenhavn, a Betis, a Panathinaikosz, a Basaksehir vagy a St. Gallen.

 

Dübörög az EL!
A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!