Vágólapra másolva!
A magyar válogatott péntek este 1-1-es döntetlent játszott a jóval esélyesebb holland csapat ellen. A Nemzetek Ligájában rendezett meccsen 1-0-ra vezetett a magyar csapat, majd Virgil van Dijk piros lapot kapott, ami után mégis a hollandok egyenlítettek.

Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa először kapott piros lapot a nemzeti csapatban, pedig ez már a 77. meccse volt, de sokan nem értik pontosan mi is történt. Van Dijk elsősorban az első sárga lapja miatt dühös, hiszen szerinte semmi rosszat nem mondott a svájci játékvezetőnek az 1-1-re végződött meccsen.

Magyarország-Hollandia, magyar labdarúgó-válogatott, magyar fociválogatott, válogatott labdarúgó-mérkőzés, UEFA Nemzetek Ligája, Puskás Aréna, MagyarországHollandia, 2024.10.11.,
Virgil van Dijk először kapott piros lapot a holland csapatban
Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Nem érem, miért kaptam az első sárga lapot. Csapatkapitányként jogom van beszélni a játékvezetővel, amit tisztelettel tettem, ennek ellenére úgy döntött, hogy sárga lapot ad” - értetlenkedett a meccs után Van Dijk.

Azt már csak a csapattársa, a hollandok egyenlítő gólját szerző Denzel Dumfries tette hozzá, hogy ő a második sárgát sem éri, mert szerinte Van Dijk ott a labdát találta el. Azt az esetet ITT lehet visszanézni.

A liverpooli szurkolói fórumokon arról írtak a drukkerek, hogy mennyire örülnek a piros lapnak, hiszen a csapat védője így pihentebben térhet majd vissza a klubhoz, ahol majd a Chelsea elleni meccs vár rá. Van Dijk gyorsan leszögezte azonban, hogy a piros lapja ellenére ott lesz a németek elleni meccsen, hiszen akár a pálya széléről is, de támogatni akarja majd a csapatát.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!