Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia egy 89. percben szerzett fejesgóllal 1-0-ra legyőzte a Debrecen csapatát a felcsúti Pancho Arénában. A felcsútiak ezzel pontszámban beérték a listavezető Ferencvárost, míg Dzsudzsákék a harmadik meccsüket is elveszítették Máté Csaba irányításával és csak két pontra vannak a kiesőzónától.

A Puskás Akadémia ugyan az előző fordulóban kikapott a listavezető Ferencvárostól 3-0-ra, a játék képében azonban nem benne ilyen arányú vereség. Hornyák Zsolt csapata remek előjelekkel várhatta az összecsapást, csapata ugyanis az eddigi négy hazai bajnoki meccsét egyaránt megnyerte a Pancho Arénában. A Puskás Akadémia edzőjének különleges volt a pénteki találkozó, Hornyák ugyanis csütörtök letette a magyar állampolgári esküt, így Dzsudzsákék ellen már hivatalosan is magyarként dirigálta együttesét.

Dzsudzsákék, Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsákék szereplése egyelőre csalódást keltő
Fotó: MTI/Derencsényi István

Dzsudzsákék nehéz helyzetben

A Loki nehéz helyzetben várhatta a pénteki összecsapást. A szeptember elején kinevezett Máté Csaba a Magyar Kupában egy Békéscsaba elleni négygólos győzelemmel mutatkozott be a Debrecen kispadján, azonban az NB I-ben 3-2-re elbukta a Nyíregyháza elleni presztízsrangadót, az előző fordulóban pedig ugyanilyen aranyában kapott ki az MTK-tól a Nagyerdei Stadionban. A Loki nyolc forduló után a kilencedik helyről várhatta a meccset, és csak két pont választotta el a kiesőzónától. Ráadásul az sem volt túl jó előjel, hogy a Debrecen legutóbb az első fordulóban, az újonc Győr ellen tudott csak idegenbeli meccset nyerni a bajnokságban. 

Az első félidőben többet volt a labda a Puskás Akadémiánál, de igazán nagy helyzetre sokáig kellett várni. Az első ilyen a 27. percben jött el, ekkor egy szép akció végén Urho Nissilä kapott egy fejjel lekészített labdát, de a finn játékos közel lövését a debreceni Meldin Drešković kivágta a gólvonalról. 

Két perc múlva megint gólt lőhetett volna a Puskás Akadémia. Ezúttal a gambiai Lamin Colley készített le egy labdát a kapunak háttal, a szemből érkező Mikael Soisalónak, a finn játékos nyolc méterről kapura bombázott, de Megyeri Balázs hatalmas védéssel ki tudta ütni a labdát. 

A lengyel Wojciech Golla fejesével nyert a Puskás Akadémia
Fotó: puskasakademia.hu

A második félidőt jobban kezdte a Puskás Akadémia, a 46. percben Laros Duarte 17 méteres bombáját kellett védenie Megyerinek.  Két perccel később már lesgólt is lőtt a Puskás Akadémia. Egy kiugratás után Nagy Zsolt lőtt ziccer, amit Megyeri lábbal védett, a kipattanót Nissilä közelről az üres kapuba lőtt, de Rúsz Márton játékvezető nem adta meg a gólt, mert Nagy Zsolt lesről indult a ziccere előtt. 

Az 59. percben a Debrecennek is volt egy nagy lehetősége. 

Dzsudzsák Balázs szöglete után nem tudtak felszabadítani a felcsútiak, a lecsorgó labdára Szűcs Tamás érkezett, de a debreceni játékos hétméteres lövésébe bele tudtak vetődni. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, a 68. percben pedig újabb nagy helyzetet hagyott ki a Loki. Wojciech Golla a Puskás Akadémia védője adta a labdát utolsó emberként, a csereként beállt Bárány Donát lecsapott rá és kapura tört, azonban a 14 méteres lövése jócskán elkerülte a kaput. 

Öt perccel később a Puskás Akadémia is veszélyeztetett. A csereként beállt Jonathan Levi tisztára játszott magát a jobb szélen, a középre tett labdáját Colley lőtte el nyolc méterről, azonban a labda az oldalhálóban kötött ki. 

A slusszpoén pedig ez után érkezett. 

Az ellentámadásból Levi bal oldali beadását Wojciech Golla csúsztatta meg, a labdája pedig a bal kapufáról a hálóban kötött ki (1-0).

A hosszabbításban a Debrecen ment előre az egyenlítésért, de a Puskás Akadémia rutinból már lehozta az utolsó perceket, így Máté Csabával a harmadik bajnokiját is elveszített a Loki. 

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna
játékvezető: Rúsz Márton
Puskás Akadémia: Pécsi - Maceiras, Golla, Szolnoki (Kerezsi, 79.), Stronati - Duarte, Plsek (Favorov, 62.), Nissila (Puljic, 72.) - Soisalo (Levi, 62.), Colley, Nagy Zs.
DVSC: Megyeri - Szécsi, Kocsis G., Dreskovic, Pellumbi (Sagojan, 91.), Ferenczi - Lagator, Szűcs T., Dzsudzsák (Szuhodovszki, 66.) - Dominges (Vajda B., 76.), Silue (Bárány, 66.)
gólszerző: Golla (89.)
sárga lap: Duarte (41.), Colley (94.) illetve Lagator (33.), Szűcs T. (49.), Megyeri (74.)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!