Vágólapra másolva!
Mint ismert, 2-0-ra győzött a bosnyákok vendégeként a Nemzetek Ligája A divíziójának negyedik fordulós mérkőzésén Zenicában a magyar labdarúgó-válogatott hétfőn. A meccs egyik hőse egyértelműen Nagy Zsolt volt, aki mindkét magyar gólban főszerepet vállalt. A találkozó után a vegyeszónában értékelt a Puskás Akadámia focistája.

A magyar csapat az első félidő végén szerzett vezetést a csapatkapitány Szoboszlai Dominik góljával, aki a második elején büntetőből állította be a végeredményt. 

Bosznia-Hercegovina – Magyarország, Nemzetek Ligája, magyar labdarúgó-válogatott, Bosznia-Hercegovina, 2024.10.14.,
Nagy Zsolt kiválóan játszott
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Nagy Zsolt főszereplő volt a bosnyákok ellen

Mindkét gólban főszerepet vállalt Nagy Zsolt, az első találatnál ő adta a gólpasszt, a második gól előtt pedig büntetőt harcolt ki.

Nem is meglepő, hogy a találkozó után nagyon boldogan válaszolt a kérdéseinkre. Többek között elmondta, hogy a sok befeketetett munka meghozta a gyümölcsét, nagyon örül neki, hogy meghatározó tagja lett a magyar válogatottnak.

A büntetővel kapcsolatban elárulta, hogy gól szeretett volna lőni, de miután a védő összeakasztotta a lábát, már nem tudott továbbmenni, amit egy picit sajnál, de a legfontosabb a győzelem.

"Szerencsére jól be tudtam lépni a védő elé, már azon voltam, hogy kapura lövök, de összeakadt a lábunk és ott már nem tudtam továbbfutni. Gólt szerettem volna rúgni, sajnálom, hogy felrúgtak. A legfontosabb viszont az, hogy Szobi belőtte és nyerni tudtunk" - mondta Nagy Zsolt.

A nemzeti együttes sikerével megerősítette az osztályozót érő harmadik helyét a csoportjában, továbbá pontszámban utolérte a negyeddöntőt érő második helyet elfoglaló hollandokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!