Vágólapra másolva!
Sérüléshullám sújtja a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottat, amelyből ezúttal Benjamin Henrichs dőlt ki.

A középpályán is bevethető, 27 éves szélső hátvéd - aki az RB Leipzignél Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa, a jobboldali védőposzton pedig Joshua Kimmich első számú helyettese - a hátát fájlalja, és szerdán reggel elhagyta a herzogenaurachi edzőközpontot. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány nem hív be új játékost a helyére - írja az MTI.

Germany - Hungary, Benjamin henrichs
Benjamin Henrichs is megsérült, kihagyja a német válogatott októberi Nemzetek Ligája mérkőzéseit
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A németek keretéből korábban négy futballista is kivált sérülés miatt. Henrichs mellett Julian Nagelsmann nem számíthat a bosnyákok és a hollandok elleni találkozón Kai Havertzre, Jamal Musialára, David Raumra és csípőproblémái miatt Robin Kochra, míg a Barcelona súlyosan megsérült kapusát, Marc-André ter Stegent, valamint Niclas Füllkrugot be sem tudta hívni a szövetségi kapitány.

A német válogatott pénteken Bosznia-Hercegovina vendégeként lép pályára, három nappal később pedig Münchenben a hollandokat fogadja.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!